Tricktyve stjæler rygsæk med 6000 euro fra kinesisk turguide

En kinesisk turguide fik stjålet sin rygsæk af en gruppe tricktyve.

Et beløb svarende til omtrent 44.700 danske kroner var udbyttet, da tre mænd med østeuropæisk udseende torsdag morgen ved 08-tiden stjal en rygsæk fra en bus ved hotel Comwell i Køge.

I rygsækken lå 6000 euro og et pas. Rygsækken, pengene og passet tilhørte en 33-årig kinesisk turguide, oplyser Lars Galaz, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er vores erfaring, at mange kinesiske turister ofte medbringer store kontantbeløb, og at der er udenlandske tricktyve, som forsøger at udnytte det, siger han til TV 2 Lorry

De tre mænd fik lokket den 33-årige turguide ud af bussen under påskud om, at der stod en rygsæk, der ikke var læsset ind i bussen.

Samtidig lykkedes det en af mændene at stjæle turguidens rygsæk. De kørte fra stedet i en sølvgrå varebil.

Tilbagevendende problem

Ifølge Lars Galaz har der været flere sager både sidste sommer og denne sommer, hvor kinesiske turister er blevet frastjålet deres værdier af tricktyve. Det er dog mest foregået inde omkring København, fortæller han.

I flere af sagerne udgiver tricktyvene sig for at være danske politibetjente. De visiterer de godtroende turister og stjæler deres værdgenstande.

Så sent som i onsdags skrev Ekstra Bladet, at tre rumænere var blevet varetægtsfængslet ved retten på Frederiksberg for at have stjålet 2-3000 euro fra et par kinesiske turister i mandags.

- Det er et tilbagevendende problem, men det har vores store fokus og vi gør alt for at stoppe det uvæsen, udtalte René Jensen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere