Falske betjente snyder kinesere på stribe i Danmark

På gebrokkent engelsk forsøger falske politibetjente at franarre kinesiske turister penge.

Grupper af falske politibetjente har ad flere omgange narret penge ud af kinesiske turister i Danmark.

Det får nu Kinas ambassade i Danmark til at advare sine borgere om fænomenet, der bedst kan beskrives som en form for tricktyveri.

Over tre uger fra juni til juli har der været fire konkrete tilfælde, hvor kinesiske turister er blevet franarret penge fra falske politibetjente i Danmark. Derudover kan der være flere tilfælde, som ambassaden ikke har hørt om, lyder det i en mail fra ambassaden til TV 2. 

Ofte østeuropæiske mænd der står bag

Københavns Politi bekræfter overfor TV 2, at man har haft sager, hvor personer med falske politiskilte har forsøgt at franarre turister penge.

- Det er et fænomen, vi er bekendt med. Vi ved, at det i flere tilfælde er asiatiske turister, der er blevet udsat for det. Det er typisk østeuropæiske mænd, der står bag, fortæller Steen Hansen, der er pressemedarbejder ved Københavns Politi. 

 
 
Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Optræder typisk i grupper

De falske betjente optræder typisk i grupper, hvor de på gebrokkent engelsk anklager turisterne for at have handlet med narkotika.

Derefter bliver turisterne bedt om at vise dokumentation, og den situation udnytter tyveknægtene så til at franarre turisterne penge.

Ambassaden fortæller videre til TV 2, at man har indrapporteret alle tyverierne til de danske myndigheder. Desuden opfordrer ambassaden sine borgere til altid at bede om fotoidentifikation på danske betjente, hvis de kommer i kontakt med ordensmagten.

Advarer turister med brochure

Steen Hansen fortæller, at det er et stykke tid siden, at politiet sidst har fået anmeldelser om falske betjente.

Politiet har den seneste tid advaret turister mod fænomenet via en brochure, som bliver delt ud til turisterne. Her står der blandt andet:

- De falske politibetjente er ofte mænd fra Østeuropa, og de laver deres kriminalitet på tætbefolkede steder. De vil ofte spørge efter et bykort og spørge om vej. Derefter kommer der typisk flere personer til, og de udgiver sig for at være danske politibetjente. Derefter beder de om at se pas, punge, penge eller kreditkort. De kan også finde på at visitere ofrene og bede om koden til kreditkortet.

- Man kan altid bede en politibetjent om at fremvise sit politiskilt, og man skal aldrig fremvise rejsedokumenter eller kreditkort, hvis man er i tvivl om, at betjenten er en rigtigt politibetjent, oplyser politiet. 

221.000 kinesere overnattede i Danmark i 2016

Kinesiske turister er ifølge VisitDenmark meget eftertragtede for danske erhvervsdrivende. Og noget tyder også på, at kinesiske turister kan lide at besøge Danmark.

I 2016 var der således 221.000 kinesiske overnatninger i Danmark, hvilket var 23.000 flere overnatninger i forhold til 2015.

Derudover forventer VisitDenmark, at kinesiske turisters overnatninger i Danmark vil stige mellem 8 og 12 procent i 2017. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik