Supersygehus i Køge bruger kun 5 millioner på kunst

Region Hovedstaden kunne lære noget af Region Sjælland, mener politiker.

Det har vakt harme blandt både politikere og borgere, at Region Hovedstaden vil bruge 38 millioner kroner til kunst på det såkaldte supersygehus i Hillerød - samtidig med, at man vil skære i antallet af sengepladser og ambulatorier på det kommende hospital. 

Læs også: Politikere om kunst på supersygehus: Tåbeligt!

Den harme har Region Sjælland undgået. Her har man da også afsat et væsentlig mere beskedent beløb til kunst på det nye Sjællands Universitetshospital i Køge: 5 millioner kroner.

Det svarer til 0,1 procent af den samlede byggesum.  Til sammenligning svarer den andel, der er afsat til kunst i Hillerød, til en procent af byggesummen.

Det mindre beløb er et helt bevidst valg, lyder det fra formand for regionsrådet i Region Sjælland, Jens Stenbæk, Venstre.

- Vi prøver at skabe gode oplevelser gennem indretning. Vi vil hellere lave helende arkitektur fremfor arkitektur og så helende kunst, siger han til TV 2 Lorry. 

Det kunstneriske islæt på det kommende hospital i Køge skal blandt andet sikres via grønne områder, farvevalg og lysindfald.

Den løsning bør være et forbillede for andre regioner, mener formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti.

 - For mig lyder det til, at Region Sjælland er mere fornuftige end de andre regioner. Og det vil jeg helt sikkert tage med til ministeren, siger Liselott Blixt til DR Sjælland.

Hun er blandt de politikere, der har kritiseret Region Hovedstaden for at bruge mange millioner på kunst, når man samtidig vil skære andre steder. 

Styregruppen bag hospitalsprojektet i Hillerød lægger op til, at der i alt skal skæres 14.000 kvadratmeter af byggeriet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere