Politikere om kunst på supersygehus: Tåbeligt!

Flere politikere fra følgegruppen for det kommende supersygehus i Hillerød mener, at det er en ommer at øremærke 38 millioner til kunst.

- Det er fuldstændig tåbeligt at bruge penge på kunst, når vi skal spare så meget. De basale ting er vigtigere.

De konservatives Per Tærsbøl er klar i spyttet, når det gælder planerne om at bruge 38 millioner kroner til kunst på det såkaldte supersygehus i Hillerød.

Tærsbøl er med i den politiske følgegruppe for det nye sygehus, og han får opbakning fra flere andre politikere i følgegruppen.

Således mener Venstres Per Roswall og Dansk Folkepartis Katrine Vendelbo Dencker også, at det er en skævert at bruge mange millioner på stimulerende kunst, mens der samtidig bliver skåret i sengepladserne.

Det oplyser politikerne til TV 2 Lorry tirsdag. 

Status dags dato er, at 90 senge og 25 ambulatorier på det kommende 'supersygehus' formentlig ikke skal bygges alligevel. Styregruppen bag byggeprojektet lægger op til, at der i alt skal skæres 14.000 kvadratmeter af byggeriet. 

Læs også: Supersygehus i Hillerød bliver mindre super

Politikerne i Region Hovedstaden kan selv bestemme, hvor mange penge de ville købe kunst for til det nye supersygehus, der retteligt hedder 'Nyt Hospital Nordsjælland'.

Per Roswall vil derfor have Regionsrådet til at sætte den andel, der skal bruges til kunst, ned. I dag er andelen en procent af byggesummen. Det undrer også Venstre-politikeren, at man ikke kan genbruge kunsten fra det nuværende Nordsjællands Hospital. 

Socialdemokratiets Per Seerup, der er formand for følgegruppen for Nyt Hospital Nordsjælland, vil dog fastholde de 38 millioner kroner til kunst.

- Jeg vil aldrig gå med til at tilbyde patienter at ligge på enmandsstuer med helt hvide, kedelige vægge. Kunstpengene går også til udsmykning, der skal hjælpe patienter og pårørende med at finde vej på hospitalet, siger han til TV 2 Lorry.

Der er med andre ord lagt op til et spændende møde, når følgegruppen mødes den 31. marts. Her skal politikerne i følgegruppen indstille til Regionsrådet, hvordan de mener, at man skal spare på det nye hospital.

Regionsrådet i Region Hovedstaden skal derefter tage stilling til byggeriet på et møde d. 14. juni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik