Mand spreder skræk i by: Nu må børnene ikke gå alene

Flere børn i en lille stationsby på Midtsjælland har uafhængigt af hinanden haft ubehagelige oplevelser med en fremmed mand. Nu opfordres de til ikke at gå alene.

En 14-årig pige blev tirsdag aften ved 21-tiden overfaldet af en fremmed mand, som hun mødte på en sti ved den lokale idrætshal i Lille-Skensved nord for Køge.

Uden varsel trykkede manden pigen let på halsen, og efterfølgende slog han hende i ansigtet, fremgår det af en anmeldelse i Midt- og Vestsjællands Politis offentlige døgnrapport.

Her kan man læse, at pigens mor anmeldte overfaldet til politiet dagen efter, onsdag eftermiddag. Ifølge morens forklaring løb hendes datter fra stedet efter overfaldet, og hun så ikke, hvor manden forvandt hen.

Under samtalen med politiet oplyste moren desuden, at en pige fra den lokale skoles 9. klasse for to-tre uger siden var udsat for noget tilsvarende ved et supermarked i Lille-Skensved.

quote Børnene snakker selvfølgelig om, hvad der sket. Både med lærerne og deres forældre. Det, vi har sagt til børnene, er, at de ikke skal gå alene hjem

Skoleleder Karen Lønstrøm

Politiet oplyser i døgnrapporten, at de har vejledt moren om at få sin datter undersøgt hos en læge for at få dokumenteret overgrebet, inden datteren afhøres nærmere i sagen.

Dreng forfulgt af mand i bil

Senere onsdag aften fik politiet yderligere en henvendelse om en mistænkelig mand, som en lokal 14-årig dreng havde set i samme område tirsdag aften.

Manden befandt sig i en lysegrå personbil og var med slukkede billygter fulgt efter drengen – dog uden at tage kontakt til ham.

Politiet undersøger nu sagen og forsøger at få identificeret manden, der foreløbigt kan beskrives som værende mellem 30 og 35 år, 180-185 centimeter høj, kraftig af bygning og iført en kort, mørk jakke med hætte.

Skole opfordrer børn til ikke at gå alene

Den lokale skole og SSP er også underrettet om sagerne. TV 2 Lorry har været i kontakt med Karen Lønstrøm, der er er skoleleder på Højelse Skole i Lille-Skensved.

quote Det er vigtigt, at børnene kan føle sig trygge i deres lokalmiljø og leve som andre unge mennesker

Skoleleder Karen Lønstrøm

Hun bekræfter, at en anden af skolens elever, en ung pige, for nogle uger siden var udsat for et lignende form for overfald begået af en fremmed mand.

- Vi har taget hånd om det med forældrene. Jeg ønsker ikke at udtale mig nærmere omkring detaljerne af, hvad der skete med pigen. Både af hensyn til hende og forældrene, siger Karen Lønstrøm til TV 2 Lorry.

For to-tre uger siden blev en anden pige udsat for et lignende overfald ved det lokale supermarked.
For to-tre uger siden blev en anden pige udsat for et lignende overfald ved det lokale supermarked.
Foto: Google maps - Street View

Ifølge Karen Lønstrøm har lærerne og pædagogerne snakket med eleverne om hændelserne. Børnene har i den forbindelse fået at vide, at de ikke må gå alene hjem.

- Børnene snakker selvfølgelig om, hvad der sket. Både med lærerne og deres forældre. Det, vi har sagt til børnene, er, at de ikke skal gå alene hjem, når de har været i klub om aftenen eller har været til sport eller på fritidsarbejde. Enten skal forældre hente dem, eller også skal de følges med andre børn, siger Karen Lønstrøm.

Hun oplyser, at skolen lige nu samarbejder med kommunens SSP-medarbejdere omkring, hvad der er sket. SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, som har som formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.

- Når pigerne har talt med politiet, vil de blive tilbudt en offersamtale med SSP, så de ikke behøver at føle, at de skal kigge sig over skulderen. Det er vigtigt, at børnene kan føle sig trygge i deres lokalmiljø og leve som andre unge mennesker, siger skoleder Karen Lønstrøm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere