4.000 kommunalt ansatte får tilbudt gratis sundhedstjek

Indtil nu har halvdelen af kommunens medarbejdere takket ja til sundhedstjekket.

Ved sundhedstjekket får man blandt andet målt sit blodtryk. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Skraldemænd, SOSU'er, lærere, pædagoger og kontormusene.

I Køge har man i to år på skift tilbudt alle kommunens 4.000 medarbejdere et sundhedstjek, og cirka halvdelen har taget imod tilbuddet. 

Nu er det så muligt for alle kommunens medarbejdere, der ikke før har fået et sundhedstjek, at tilmelde sig indtil årsskiftet. 

Til sundhedstjekket måles der eksempelvis blodtryk, kolestoroltal og blodsukker, og der cykles på motionscykel for at måle konditionen. 

Det er ikke tænkt som et alternativ til at besøge egen læge, men som en mulighed for at opdage begyndende sygdom eller usund livsstil.

- Det giver forhåbentligt et lavere sygefravær, og det er der rigtig mange penge i. Når folk ved, hvad de fejler, kan de komme i behandling, og så kan de også komme på arbejde, siger Nicolai Andersen, medlem af Hoved MED-udvalget.

Hoved MED-udvalget er et gensidigt forpligtende samarbejde mellem kommunens medarbejdere og ledelse.

00:47

Kort nyt

Luk video

Win-win

I ETK, Ejendom Teknik Køge, har Nicolai Andersen eksempelvis hørt om flere tilfælde, hvor et for højt blodtryk blev opdaget ved sundhedstjekket.

- Vi fanger altid nogle i sundhedstjekket, der ikke lige er klar over, at de har forhøjet boodtryk eller kolestoroltal, siger Nicolai Andersen.

- Det er win-win, at man kan gå til læge og blive behandlet, og det er win-win for arbejdspladsen, at vi er på arbejde, siger han.

Generelt har medarbejderne taget godt imod tjekket, der tager cirka 45 minutter.

Ingen af de sygdomme eller gener, der måtte komme frem ved tjekket, bliver delt med medarbejderens ledelse.

Tilbuddet finansieres af personalepolitiske midler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik