Karantæneramt Køge-butik har fået otte sure smileys på halvandet år

Påbud, bøder og politianmeldelser har været uden effekt, og derfor skruer Fødevarestyrelsen nu bissen på over for fødevarebutik i Køge.

Da Fødevarestyrelsen tirsdag meddelte, at den har lukket butikken Ølby Bazar i Køge i foreløbig tre måneder, skete det som kulmination på en lang række brud på fødevareloven.

Siden 2018 har Fødevarestyrelsen hele 14 gange været på kontrolbesøg hos Ølby Bazar, og otte gange inden for de seneste 18 måneder er det endt med en sur smiley til butikken.

Det viser TV 2 Lorrys gennemgang af Fødevarestyrelsens kontrolrapporter.

Ved de resterende kontrolbesøg har butikken fået anmærkninger for dårlig efterlevelse af fødevarereglerne, og kun to gange på de to år har Ølby Bazar fået en glad smiley.

Solgte råddent frugt og grønt 

Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at Ølby Bazar har overtrådt regler af stor betydning for fødevaresikkerheden, ved blandt andet salg af fordærvet frugt og grønt, salg af fødevarer med skadedyr, salg af kølevarer, der var opbevaret ved for høje temperaturer og salg af fødevarer uden dansk mærkning.

quote En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej,

Jakob Munkhøj Nielsen, chef for FødevareKøbenhavn

Desuden har medarbejdernes adgang til håndvask været utilstrækkelig.

- Vi står i en situation, hvor vi har udtømt vores muligheder for at få virksomheden til at rette op, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for FødevareKøbenhavn, i pressemeddelelsen.

- Virksomheden har gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej, tilføjer han.

Skrap regel taget i brug for første gang

Det er første gang, at Fødevarestyrelsen har brugt en regel i fødevareloven, der gør det muligt at lukke en butik i op til et halvt år med en såkaldt virksomhedskarantæne. Reglen blev indført i 2018.

Butikken oplyser på deres egen Facebookside, at man lukker butikken det næste stykke tid.

Butikken angiver dog ikke Fødevarestyrelens karantæne som årsag til lukningen, men skriver derimod, at det skyldes en renovering.

TV 2 Lorry har tirsdag aften været i kontakt med Fadil Shakir Abed Al Shawi, som ejer Ølby Bazar i Køge. Han henviser til sin søn, men sønnen siger til TV 2 Lorry, at hverken han eller hans far ønsker at kommentere på virksomhedens smiley-historik og den nuværende karantæne.

”Kære kunder, vi lukker butikken fra i morgen den 3. marts. Mere om åbning vil komme på et senere tidspunkt,” lyder det.

Nedenfor kan du se, hvad Fødevarestyrelsen skriver i kontrolrapporterne fra deres seneste tre kontrolbesøg, som alle er endt med en sur smiley.

Kontrolbesøg den 25. februar 2020

Kontrolbesøg den 6. januar 2020

Kontrolbesøg den 9. december 2019

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere