For første gang nogensinde: Fødevarestyrelsen lukker butik i tre måneder

Fødevarestyrelsen lukker for første gang en butik for ikke at leve op til fødevareloven. Påbud, bøder og politianmeldelser har været uden effekt.

Fødevarestyrelsen har for første gang brugt en regel i fødevareloven, der gør det muligt at lukke en butik i op til et halvt år med en såkaldt virksomhedskarantæne. Reglen blev indført i 2018. Med den i hånden har Fødevarestyrelsen i dag lukket Ølby Bazar ved Køge i tre måneder.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Virksomheden har overtrådt regler af stor betydning for fødevaresikkerheden, ved blandt andet salg af fordærvet frugt og grønt, salg af fødevarer med skadedyr, salg af kølevarer, der var opbevaret ved for høje temperaturer og salg af fødevarer uden dansk mærkning.

Desuden har medarbejdernes adgang til håndvask været utilstrækkelig.

"Vi har udtømt vores muligheder"

Fødevarestyrelsen har de seneste år givet ejeren en række indskærpelser, påbud og bøder samt politianmeldt virksomheden flere gange, uden at ejeren varigt har rettet op.

- Vi står i en situation, hvor vi har udtømt vores muligheder for at få virksomheden til at rette op. Virksomheden har gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for FødevareKøbenhavn.

Fødevarestyrelsen kan lukke virksomheder, som det seneste år har fået anmærkninger på tre ud af fire kontroller, og derfor har en dårlig regelefterlevelse. Virksomhedskarantæne er en midlertidig lukning, som kan vare op til seks måneder. Sanktionsmuligheden blev indført, fordi enkelte virksomheder ikke reagerede på Fødevarestyrelsens vejledning og eksisterende sanktionsmuligheder.

Skal renovere butikken

Ølby Bazar oplyser på deres egen Facebookside, at man lukker butikken det næste stykke tid, fordi stedet skal renoveres.

”Kære kunder, vi lukker butikken fra i morgen den 3. marts. Mere om åbning vil komme på et senere tidspunkt,” lyder det.

På Ølby Bazars egen Facebookside, oplyser ejerne, at butikken skal renoveres, og derfor lukker fra den 3. marts.
På Ølby Bazars egen Facebookside, oplyser ejerne, at butikken skal renoveres, og derfor lukker fra den 3. marts.
Foto: Screenshot fra Ølby Bazars Facebookside

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere