Enigt byråd indgår budgetaftale med fokus på øget befolkningsvækst

Forligspartierne i Køge Kommune sikrer flere millioner til børne-, skole,- og ældreområdet for at imødekomme ændringer i befolkningssammensætningen.

I Køge Kommune er samtlige partier i byrådet blevet enige om en budgetaftale for årene 2020-2023, der i høj grad bærer præg af forventningen om en øget befolkningsvæksti de kommende år.

Det viser budgetforliget, der er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance, som Køge Kommune har lagt ud på sin hjemmeside.

- Det er en budgetaftale, der tager højde for de mange flere børn vi ved, kommer til at få brug for daginstitutioner, og de flere ældre, der får behov for en plejebolig, siger borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (Soc.dem) i en pressemeddelelse.

Således er der planer om at realiserer et projekt om ældreboliger i Bjæverskov, men også at etablere et friplejehjem i Køge Kommune. Samtidig afsættes der over den kommende femårsperiode 137 millioner kroner til ny daginstitutionskapacitet.

I tillæg for børne-, skole,- og ældreområdet tilført 100 millioner kroner fra 2020-2023. De mange millioner skal bruges til flere pædagoger og til medarbejdere i ældreplejen.

Besparelser afblæses

Desuden er forligspartierne blevet enige om at afblæse ellers planlægte besparelser på 10  illioner kroner, som blev besluttet i sidste års budgetlægning, der skulle findes på Børneudvalget og Skoleudvalget.

Besparelserne har dog vist sig for vanskelige at finde, og er derfor ikke med i budgettet. Fortsatte bestræbelser på at finde besparelserne afblæses helt i et ønske om at skåne børne- og skoleområdet mest muligt.

Generelt roser Marie Stærke procesen om at får det nye budget på plads.

- Det flotte resultat er kun muligt gennem et konstruktivt og intenst samarbejde på tværs af byrådets partier. Ikke kun i de hektiske dage op til forliget, men også i månederne op til aftalen, siger borgmesteren.

Millioner til omfartsvej

Der er også fundet plads til at prioritere ny infrastruktur, hvor der afsættes fem millioner kroner i 2023 til fortsættelse af cykelsti i Ejby, der skal gå fra Lille Salby til Ølbyvej i Køge.

Der afsættes ligeledes otte millioner kroner i 2022 til etablering af en omfartsvej i Ølby.

Ifølge Køge Kommune skyldes årsagen til, at man kan løfte den borgernære velfærd, at mange nye borgere flytter til kommunen, flere kommer i arbejde og et erhvervsliv i fremgang. Samtidig er økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen ligeledes fordelagtig, og giver det sidste løft til velfærdsprioriteringerne.

Læs hele budgetforliget på Køge Kommunes hjemmeside vi linket her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere