Tour de France-spidserne besøger København: Imponeret over den nye borgmester

Tour de France-arrangøren har sendt 24 personer til København for at få detaljer på plads og mærke byen.

Tour de France er godt i gang med at forberede sommerens Tour-start med tre etaper i Danmark og den store Grand Depart i København.

Løbsdirektør Christian Prudhomme er i denne uge i København sammen med en større Tour-delegation for at gennemgå tekniske detaljer med de danske myndigheder samt start- og målbyer.

Franskmændene ankom onsdag aften, og torsdag var Tour-folkene rundt i København for at besigtige ruten på 1. etape - en enkeltstart over 13 kilometer - der køres 1. juli.

- Vi har folk med, der er her for første gang. De skal indånde luften i København og sige: aaaah.

- Det skal ikke kun være noget, der foregår på papir for dem. De skal se, hvordan det hele er i virkeligheden, siger Christian Prudhomme, og fortæller, at i alt 24 personer er rejst med til Danmark i denne uge.

- I aftes blev der afholdt møder om sikkerhed, og der foregår sådan set møder om alle de forskellige dele af arrangementet, siger Tour-chefen.

- De tekniske folk kender byen godt, men for eksempel er det første gang, at vores pressechef er her. Han bliver indtil søndag aften og vil tage på opdagelse i København, siger Tour-chefen.

quote De skal indånde luften i København og sige: aaaah

Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France

Imponeret over ny borgmesters viden om cykling

Prudhomme aflagde fra morgenstunden et besøg hos Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), på rådhuset.

- Det var et godt møde (med Hæstorp Andersen, red.). Hun ved meget om Tour de France og cykling, og hun garanterede, at det bliver en succes, siger Prudhomme, som også kan fornemme passionen i Danmark, til TV 2.

- Der vil være detaljer at få styr på helt frem til det sidste. Selv hvis alt bliver gjort perfekt, vil der altid være noget, vi ikke kan vide på forhånd. Men der er så meget passion og vilje fra det danske folk, så vi føler os helt trygge, siger han.

Sophie Hæstorp Andersen føler sig også sikker på, at Tour-starten bliver en succes.

Artiklen fortsætter efter videoen...

- Det er så stort. Lige om lidt kommer Tour de France til Danmark og til København, og vi glæder os helt vildt til, at de førende cykelryttere skal ræse gennem vores hovedstad og smukke land, siger Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen fra den danske Tour-arrangør.

Bagefter vandrede han de få meter over på den anden side af H.C. Andersens Boulevard til Tivoli, hvor holdpræsentationen kommer til at foregå om et halvt år.

Sidste detaljer mangler fortsat at komme på plads

Sneen væltede ned over ham, og det vil sandsynligvis være et af de forhold, der er anderledes til sommer, når Tour-feltet indtager Danmark.

- Det er perfekt for os, at det sner nu. Det er den nordligste Grand Depart i Tourens historie, så jeg elsker, at det sner her om vinteren, selv om det sikkert er 26-27 grader til juli, siger Prudhomme.

Løbsdirektøren rejser ud af landet igen torsdag aften. Han vil besøge Danmark igen 23.-24. marts, når der er 100 dage til Tour-starten, og han ankommer igen i løbet af maj.

En uge, før cykelfesten går løs, vil Prudhomme udelukkende befinde sig i Danmark.

- Der er altid detaljer, der skal fikses helt frem til det sidste. Også selv om alt er perfekt.

- Der er ting, vi ikke ved nu, og så skal vi hele tiden omstille os i forhold til coronapandemien. Sådan er det med alt lige nu. Vi er dog meget rolige, for vi kan mærke en stor passion og vilje i den danske befolkning til at arrangere Touren, siger Christian Prudhomme.

De første tre etaper af det franske cykelløb bliver afviklet i Danmark.

Efter enkeltstarten i København 1. juli skal feltet over Storebæltsbroen, når ruten på 2. etape går fra Roskilde til Nyborg. 3. etape strækker sig fra Vejle til Sønderborg.

/ritzau/