To vaccinecentre åbner i København torsdag morgen

I samarbejde med Region Hovedstaden åbner Copenhagen Medical torsdag morgen to vaccinecentre i København, så flere borgere hurtigere og mere tilgængeligt kan blive vaccineret mod corona.

Borgerne i hovedstaden kan fra torsdag morgen blive vaccineret mod Covid-19 i Fælledparken og ved Nørreport Station. De to vaccinecentre tilbyder både første, andet og tredje stik med begge vacciner – Moderna og Phizer/BioNTech, oplyser Copenhagen Medical i en pressemeddelelse.

De nye vaccinecentre åbner i samarbejde med Region Hovedstaden, og det er meningen, at centrene skal kunne vaccinere op til 5000 borgere pr. dag.

Formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K), glæder sig over, at borgerne nu får endnu flere muligheder for at blive vaccineret:

- Det gælder om at få endnu flere vaccinationer ud til borgeren, så hurtigt som overhovedet muligt, så vi holder smitten nede. Derfor er jeg rigtigt glad for, at der nu kommer vaccination uden tidsbestilling flere steder i hjertet af København, hvor rigtigt mange borgere bor og arbejder, siger han og tilføjer, at de nye vaccinationscentre sammen med Region Hovedstadens vaccine-centre og indsatsen fra de praktiserende læger gør vaccination endnu mere tilgængelig.

Med og uden tidsbestilling

I vaccinationscentret på Nørreport bliver der adgang med tidsbestilling, og i Fælledparken bliver det uden tidsbestilling. Centrene vaccinerer børn over 12 år, og børn mellem 12-14 år skal have en forælder eller værge med. Vaccination af børn under 12 år foregår hos egen læge eller i regionens vaccinationscentre.

Åbningstiderne bliver for vaccinecentrene kl. 8.00 – 21.00 alle ugens dage.

I løbet af kort tid åbner endnu et vaccinecenter, da kviktestcenteret på Ofelia Plads konverteres til et vaccinecenter, oplyser Copenhagen Medical.

I forbindelse med åbningen af vaccinecentrene og af større kviktestcentre, søger Copenhagen Medical af den grund flere medarbejdere til at hjælpe med at både vaccinere og pode.