Støjproblemer udløser klagestorm over København: "Forstå nu, at vi er mange i byrummet"

Københavns Politi skærper sin indsats mod høj musik i byen - men de opfordrer også til, at borgerne udviser tolerance.

Det er nok gået de færrestes næse forbi, at weekenden har været usædvanligt varm. Og med høj varme følger tit høj musik. I hvert fald i hovedstaden.

Bare i weekenden har Københavns Politi modtaget mere end 350 anmeldelser om musik til ulempe, der er politiets definition af forstyrrende larm fra musikanlæg, der brager løs i det offentlige rum eller privat for åbne vinduer.

Ud af de mange anmeldelser har politiet tildelt mere end 70 påbud om at skrue ned for musikken, mens to er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at spille for høj musik.

- Der har været rigtig mange mennesker i parker, på åbne arealer og ved havnebade og strande, siger Lars Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

quote Det er en henstilling herfra. Forstå nu, at vi er mange i byrummet

Lars Ole Karlsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi

- Det har været så varmt, så dem, der gerne har villet hvile sig, har haft åbne døre og vinduer, og dem, der gerne ville feste, har tilsyneladende også haft åbne døre og vinduer, så det har afstedkommet, at de to ikke rigtigt har mødtes.

Vicepolitiinspektøren oplyser, at politiet tildeler bøder, hvis de oplever, at folk, der spiller for højt, ikke skruer ned, når de får de påbudt.

Han siger dog også, at hvis politiet senere på sommeren finder, at der skal en mere målrettet indsats til for at bekæmpe de musikalske støjproblemer, så vil politiet formentlig vælge at ty direkte til bødeblokken uden først at give et påbud.

- Alt det her er jo et led i, at folk - og det gælder både dem, der gerne vil feste, og dem, der gerne vil hygge sig, og dem, der gerne vil sove - skal have forståelse for hinanden og udvise tolerance. Så det er en henstilling herfra. Forstå nu, at vi er mange i byrummet, siger Lars Ole Karlsen.

Københavns Politi vil i løbet af sommeren have skærpet fokus på udfordringer med støj og høj musik i de områder, hvor borgerne typisk samler sig i det gode vejr og de lange nætter.