Sara Blædel parkerede hovedperson i Mexico - men så fik hun en idé

Forfatter Sara Blædel har genoptaget hovedpersonen Louise Rick i sin nyeste bog, der har fået forfatterens gamle lejrskoleminder til at blomstre.

Vi møder Sara Blædel ved frokosttid en blæsende dag, hvor solen ikke kan bestemme sig for, om den orker kampen mod regnen. 

Men mens vi går mod Kastellet med dele-henden Cajsa i snoren, lysner det. 

Vi skal tale om Sara Blædels nye krimi 'Pigen under Træet', der udkom 15. november. 

Du kan møde Sara Blædel i programmet OPLEV

Det er fem år siden, Sara Blædel sidst skrev om hovedpersonen Louise Rick, der ellers har ført læserne gennem dramatiske handlinger siden første bog 'Grønt støv' udkom i 2004.

 

Nu er hun tilbage med 10. bog i serien. Hun var ellers slet ikke sikker på, at Louise Rick skulle spille hovedrollen i flere af hendes bøger.

- Jeg har jo skrevet en trilogi om Ilka, bedemandens datter, og da jeg gik i gang med den, der vidste jeg ikke, om Louise Rick ville komme igen. Jeg havde parkeret hende ude på en strand i Mexico og tænkte, at hvis jeg ikke samler hende op igen, så har jeg afsluttet ok, siger Sara Blædel.

Men pludselig en dag kom idéen til hende - Louise Rick skulle tilbage, men denne gang i en dramatisk handling, hvor hun selv var pårørende til en af de implicerede i sagen.

Sara Blædel

Hendes egen familie skulle være involveret, og det må man sige, de bliver i den nye bog, hvor Louise Rick må afbryde en jordomrejse for at tage hjem til sin bror, der har forsøgt at begå selvmord.

Da hun arbejdede med Ilka-serien var det nemlig især relationerne mellem personerne i bøgerne, der fangede hende, og det overførte hun til den nye bog om Louise Rick.

Lejrskoleminder

Handlingen i 'Pigen under Træet' foregår på Bornholm, hvor Sara Blædel sender en klasse på lejrskole og ellers omkring Osted og Viby Sjælland, hvor forfatteren boede en stor del af sin ungdom.

Sara Blædel har selv været på lejrskole på Bornholm og arbejdet med bogen har bragt minderne frem. Både ved hjælp af hendes læsere og venner fra dengang.

Efter et foredrag i Aarhus for knap et år siden kom en gammel skoleveninde hen til hende.  

- Vi var faktisk fire piger, som hang meget sammen, og så sagde hun, nej hvor sjovt med vores bornholmertur, kan du huske, at vi mødte de der drenge, og kan du huske, da vi hoppede ud af vinduet?

- Så blev jeg sådan: Jeg hoppede ikke ud af noget vindue. Tænk dig, så havde de gjort det uden mig, griner Sara Blædel.

Hun har brugt minderne som inspiration til handlingen i bogen. Samtidig har hun fået serveret et hav af lejrskoleminder fra sine trofaste læsere, som hun skriver med på Facebook. 

- Jeg bruger det helt sikkert, når jeg skriver, understreger Sara Blædel, der ofte spørger Facebookgruppen om alt fra idéer til navne på steder, der skal med i bogen eller et godt navn til en politihund.

Stor interesse for Rick

Det er fem år siden, læserne sidst hørte nyt om Louise Rick, og Sara Blædel fortæller, at flere var noget skeptiske, da hun slap den kendte hovedperson og begyndte at skrive om en anden hovedkarakter - Ilka - i stedet. Hende tog de dog også til sig, men Sara Blædel kan mærke, at mange har været spændte på, hvad der mon skete med Louise Rick. 

- Folk vil gerne vide, hvad der sker med hende i hendes liv. Nogle gange så tager jeg det faktisk som en personlig fornærmelse, for jeg bruger utrolig lang tid på at bygge mine plot op. Jeg gør mig virkelig umage. Og så får jeg nogle mails fra nogle af mine læsere, som indikerer, at de er ret ligeglade med mine plot, de vil bare gerne vide, om Louise Rick snart får en kæreste, eller sådan noget, smiler Sara Blædel.

Du kan møde Sara Blædel i programmet OPLEV.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere