Velkommen hos de rige: Ole og Lis spiller teater i velhavervilla

I en interaktiv forestilling tager Kunstkollektivet FAMILIEN publikum med ind i de riges verden. I en lækker villa i Charlottenlund.

Det føles ikke som at gå i teateret på den der helt traditionelle facon. Der er ikke et sæde med et nummer på, hvor du sætter din bagdel. Der er ikke en scene eller mange publikummer ved din side.

Næh, i forestillingen 'Første Parket' er publikum inviteret indenfor i en smuk villa i Charlottenlund, og der er kun plads til 20 styks ved hver foretilling. 

- Du er blevet inviteret som gæst af Ole og Lis, så det er en aften i deres hjem, forklarer performer og kunstnerisk leder i Kunstkollektivet FAMILIEN, Gry Guldager. 

- Det skaber et andet nærvær for publikum, når vi sidder midt i reservatet, når vi spiller forestillingen, fortsætter hun.

Vi bliver inviteret indenfor i en dyr villa i Charlottenlund af Kunstkollektivet FAMILIEN, får tre hurtige tips til naturoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land og bliver vist rundt til arkitektens favoritsteder.

Forestillingen er anden del af en trilogi. Første forestilling hed 'En landsby på højkant' og forgik i et højhus på Amager, og den sidste del skal handle om middelklassen.

FAMILIEN ønsker at dykke ned i og samtidig nedbryde de klicheer og fordomme, der hersker om de forskellige klasser.

- Når man ikke kender folk, så forestiller man sig jo alt muligt. Man hører historier i pressen og ser film og får et billede af de mennsker, men man får slet ikke et indblik i diversiteten, forklarer Lene Skytt Pustelnik, performer og kunstnerisk leder i Kunstkollektivet FAMILIEN.

- Man er jo på alle mulige forskellige måder, når man bor i Charlottenlund. Heldigvis, siger hun. 

Første Parket - en vandreforestilling

Interviews med naboen

For at blive klogere på de folk, de portrætterer, har FAMILIEN interviewet naboerne i området - og de bygger forestillingen på interviewene.

- For os har det været vigtigt med hele den her trilogi, vi er i gang med at lave om det klassesamfund, som eksisterer i Danmark, at prøve virkelig ærligt at stille os åbne og spørge: Hvad går de her mennesker rundt og tænker på og oplever i deres hverdag, siger Rosa Sand, der er kunstnerisk sparringspartner på forestillingen.

Der er kun 20 publikummer til hver forestilling, og man får virkelig lov til at komme tæt på.

På herreværelset med whisky i glasset eller på badeværelset, mens fruen i huset børster tænder.

Villaen er en stor, flot kasse med glaseret tegl, pool i haven og pejs - og selvom Ole og Lis agerer ejere og værter i denne forestilling, så er villaen blot til leje, mens forestilligen spiller. 

Flere Ole- og Lis'er

Rollerne bliver spillet af flere forskellige performere undervejs, for der er den pointe, at 'de rige' ikke ser ud eller opfører sig på en bestemt måde.

Der er 12 forestillinger i alt i villaen, men de er allerede udsolgt.

Der er dog en ny chance for at opleve FAMILIEN i aktion til næste år, hvor den sidste del af trilogien, der handler om middelklassen, får premiere. 

Første Parket - en vandreforestilling

I programmet OPLEV dykker vi ned i nogle af de oplevelser, man kan få i vores område. 

Vi samler alle oplevelserne, så du kan tjekke oplev.tv2lorry.dk, hvis det skulle det knibe med nye idéer til udflugter.

Har du et godt sted, vi skal besøge, så skriv til oplev@tv2lorry.dk.