Så er der gang i biksen: "Der er en del grå hår, der skal farves"

Mandag den 20. april 2020 slog frisørerne dørene op for langhårede og grånende kunder.

Der er normalt lukket om mandagen hos frisør Ljungberg/Saqr i Dronningens Tværgade i Indre By i København. Men ikke i dag.

For første gang siden onsdag den 18. marts havde landets frisørsaloner i dag mulighed for at holde åbent, og dermed valgte Oday Saqr at skippe sin faste lukkedag.

- Jeg har glædet mig. Vi frisører er jo både sociale og kreativt anlagte, så det har været rigtigt svært at skulle holde lukket. Jeg er så glad for at være tilbage, fortæller han, mens han går i gang med at vaske kundeområde og spritte af.

Og den kommende periode kommer til at indebære en del arbejdsrutiner, der ikke er normale i den lille salon, som Oday Saqr har drevet i ni år.

- Jeg har bestilt visir, som jeg kan have på, når jeg arbejder. Det er nok vigtigst, når jeg arbejder foran kunden, men hvis ikke det er for ubehageligt, så kan det da godt være, jeg ender med at have det på hele tiden. Jeg har også bestilt engangskapper i plastik til kunderne, og så har jeg masser af håndsprit, fortæller han og peger på en af flaskerne, der står klar ved indgangen.

Sund fornuft

Oday Saqr føler sig ikke bekymret over at skulle genoptage et job, hvor det er en fysisk umulighed at holde to meters afstand til kunderne.

- Der er jo altid en risiko - bare ved at leve. Men hvis man bruger sund fornuft, så tror jeg, det går, siger han.

quote Da Mette Frederiksen annoncerede lukningen, blev jeg bange. Jeg følte mig angst og kunne ikke sove om natten.

Oday Saqr, frisør

Salonen er en enmands-salon, og Oday Saqr har tænkt sig at lægge så meget tid ind mellem de enkelte kunder, at der er tid til rengøring og afspritning hver gang.

- Da Mette Frederiksen annoncerede lukningen, blev jeg bange. Jeg følte mig angst og kunne ikke sove om natten. Det var virkelig en udfordring - også fordi det kom som lyn fra en klar himmel. Men jeg syntes samtidig, at det var fornuftigt at lukke . Og når vi nu kan åbne igen, så er det jo netop fordi de handlede så tidligt, forklarer han.

Oday Saqr har ikke fået hjælp fra sin udlejer til at komme igennem den periode på godt en måned, han har haft uden indtægter.

- Jeg har søgt støtte, men ikke hørt noget. Heldigvis havde jeg noget opsparing, jeg kunne trække på, så jeg har klaret mig, siger han.

Booket kalender

Midt i interviewet dukker en kunde op.

- Har du åbent, og kan jeg bestille en tid, lyder spørgsmålet.

quote Jeg har fået ekstremt mange bookninger. Det er primært folk mellem 30 og 45 år, der vil klippes. Mange har vist også fået en del grå hår, de gerne vil have farvet igen.

Oday Saqr, frisør

Oday Saqr kigger i kalenderen - og har først en ledig tid fredag sidst på ugen. Den får kunden.

- Jeg har fået ekstremt mange bookninger. Det er primært folk mellem 30 og 45 år, der vil klippes. Mange har vist også fået en del grå hår, de gerne vil have farvet igen, lyder det med et grin.

Det var et stort øjeblik for Oday Saqr, da han i dag kunne stikke nøglen i døren til salonen for at gøre klar til en dags arbejde.
Det var et stort øjeblik for Oday Saqr, da han i dag kunne stikke nøglen i døren til salonen for at gøre klar til en dags arbejde.
Foto: Hans Nørgaard / TV 2 Lorry

Forbund: Følg retningslinjerne

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20201028-120811-L-1920x1280we (1)

playEndelig: Skoler og erhvervsliv i Ishøj får lov til at genåbne

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

astrazeneca

Danmark forsøger at bytte AstraZeneca-vacciner med Pfizer hos andre lande

distortion

Stor københavnsk gadefest aflyser for andet år i streg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere