Rengøringsmanden Hasan spreder glæde hos kræftramte børn som Super Mario

Hasan Akca arbejder som rengøringsmand på Rigshospitalet, men når han klæder sig ud som computerspils-ikonet Super Mario, får han de alvorligt syge børn på kræftafdelingen til at smile.

Hasan Akca er rengøringsmedarbejder på Rigshospitalets børnekræftafdeling, men det er i rollen som Super Mario, at han får smilet frem hos de alvorligt syge børn. Foto: Sheila Petersen

På Rigshospitalets børnekræftafdeling spreder Super Mario smil og glæde blandt børn og barnlige sjæle.

Egentlig hedder han Hasan Akca og er rengøringsmand, men han kan andet end at svinge klud og gulvmoppe.

Det er meget syge børn, som tit er meget trætte, men så bliver jeg ekstra glad, når de alligevel har kræfter til at kalde på mig

Hasan Akca, rengøringsmand på Rigshospitalet

For når han ifører sig sin røde kasket, slår armene over kors og strækker overskægget i et kæmpe smil, så er ligheden til den ikoniske Super Mario-figur slående.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Når Hasan Akca ifører sig sin røde kasket, slår armene over kors og strækker overskægget i et kæmpe smil, så er ligheden til den ikoniske Super Mario-figur slående. Foto: Sheila Petersen

Og det er der blevet lagt mærke til på afdelingen, hvor Hasan Akca nu har arbejdet i seks år, siden han kom til Danmark fra Tyrkiet for syv år siden.

- Vi har verdens bedste rengøringsmand. Han er altid et stort smil og sød ved patienter, forældre og personale. Det er nyt, at han klæder sig ud som Super Mario, og ungerne og personalet er vilde med det, siger sygeplejerske Sheila Petersen til TV 2 Lorry.

Læs også Hospitalsklovn glemmer ikke børnene: Stella kæmper trods corona for de indlagte børn

Det er hende som har tilsendt os billederne af afdelingens helt egen Super Mario, fordi hun synes, det er en sød historie.

Kom til Danmark for syv år siden

49-årige Hasan Akca fra Ballerup er meget glad for sit job, og med udklædningen giver det ham nu endnu mere værdi at møde op på sin arbejdsplads, fordi han kan se, at det rent faktisk gør en forskel og giver et smil på læben hos de ellers alvorligt syge børn.

- Jeg elsker børn og elsker at få dem til at smile, så jeg er glad for, at de også kan lide mig, siger Hasan Akca til TV 2 Lorry.

Så siger de ”Hej Super Mario, du er min ven”, når jeg går forbi. Så stopper jeg og snakker lidt med dem.

Hasan Akca, rengøringsmand på Rigshospitalet

- Børnene griner og smiler, når se ser mig, og når jeg siger hej til dem. Det er meget syge børn, som tit er meget trætte, fordi de får medicin, men så bliver jeg ekstra glad, når de alligevel har kræfter til at kalde på mig. Så siger de ”Hej Super Mario, du er min ven”, når jeg går forbi. Så stopper jeg og snakker lidt med dem.

Forældre siger tak

Selv om det er forholdsvist nyt, at Hasan Akca er begyndt at klæde sig ud som Super Mario på Rigets børnekræftafdeling, når han er på arbejde mandag til fredag mellem 7 og 14, så er det en rolle, der har været en del af hans liv i mange år.

- Jeg har arbejdet i restaurant i 25 år, og jeg har mange gange fået at vide, at jeg ligner Super Mario, når jeg stod og lavede pizza. Alle kender Super Mario, og det er lige meget om børnene er tre år eller 14 år, så vil de gerne hilse på mig – også når de er kede af det eller sure.

Læs også Robot giver kræftramte børn et socialt liv

Artiklen fortsætter efter billedet 

"Børnene griner og smiler, når se ser mig, og når jeg siger hej til dem." Foto: Sheila Petersen

Hasan Akca fortæller, at han flere gange har oplevet forældre, der har sagt tak til ham, fordi han har fået deres barn til at smile og grine.

Selv har han tre børn – to af dem er voksne, mens hans yngste datter blot er halvandet år gammel.

- Men hun skal nok lære Super Mario at kende, siger Hasan Akca efterfulgt at et stort grin.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik