Priseksplosion: Sommerhus og lejlighed sætter vilde salgsrekorder

To boliger er indenfor kort tid blevet solgt for tilsammen mere end 50 millioner kroner. De to handler slår rekord på henholdvis lejlighedsmarkedet og kvadratmeterprisen på sommerhusmarkedet.

Hvad siger du til en lejlighed udbudt til små 33 millioner kroner med både dronningen og Den lille havfrue som tætte naboer i hjertet af København?

Eller hvad med et lille historisk nordsjællandsk fiskerhus på 70 kvadratmeter helt ud til stranden i Tisvildeleje for kun 25 millioner kroner?

Jovist, det kan være svært at forstå de skyhøje priser, som kun de allerrigeste i samfundet har råd til at betale. Ikke desto mindre er både lejlighed og sommerhus blevet solgt for ganske nyligt på få dage. 

Og begge handler er angiveligt rekorder på hver deres marked.

Ifølge Boliga.dk er Danmarks dyreste lejlighed blevet solgt på Sankt Annæ Plads i København. Til trods for udbudsprisen på 33 millioner kroner, så lå lejligheden kun til salg i otte dage, før en køber meldte sig på banen.

Slår rekord på 29 millioner kroner

Boligen, som er en 319 kvadratmeter stor ejerlejlighed, er dermed allerede blevet solgt, bekræfter ejendomsmæglerfirmaet Lützau, der har varetaget salget af den eksklusive lejlighed.

- Jeg kan ikke oplyse prisen, men det er mig bekendt den dyreste lejlighed, der nogensinde er solgt i København, siger ejendomsmægler Kristian Lützau til Boliga.dk.

Statuen af komponisten J.P.E. Hartman byder velkommen til Sankt Annæ Plads i København. Der er ikke noget billede af Danmarks angiveligt dyreste lejlighedssalg, men boligen ligger på den eksklusive adresse mellem Amalienborg og Nyhavn.
Statuen af komponisten J.P.E. Hartman byder velkommen til Sankt Annæ Plads i København. Der er ikke noget billede af Danmarks angiveligt dyreste lejlighedssalg, men boligen ligger på den eksklusive adresse mellem Amalienborg og Nyhavn.
Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scannpix

Salgsprisen hemmeligholdes altså indtil handlen officielt tinglyses, men for at være et rekordsalg, skal den endelige pris overgå 29 millioner kroner for officielt at tage titlen som landets dyreste lejlighed.

Sidste år blev en 264 kvadratmeter stor lejlighed i prestigebyggeriet The Silo i Københavns Nordhavn nemlig solgt for 29 millioner kroner, hvilket var nok til at slå den hidtidige prisrekord fra 2018 på 28,5 millioner kroner.

Den gang var det en 287 kvadratmeter stor ejerlejlighed på Krøyers Plads for enden af Nyhavn, der indtog første pladsen.

Vild kvadratmeterpris for historisk fiskerhus

Og så var det der sommerhus i Tisvildeleje, som indtil for kort tid siden var ejet af kogebogsforfatteren og den tidligere tv-personlighed, Camilla Plum.

Det ejes nu af rigmanden Carsten Krogh Gomard, der står bag it-virksomheden Netcompany.

Han har valgt at åbne den helt store pengepung og betale 25 millioner kroner for det 70 kvadratmeter store sommerhus, der ligger helt ud til vandet.

Bag handlen står ejendomsmægleren Camilla Thouber, der til Berlingske fortæller, at handlen er den dyreste nogensinde, hvis man kigger på kvadratmeterprisen.

Men huset er nu også et stykke historie, for det blev oprindeligt opført helt tilbage i 1775 som et lille fiskerhus.

Godt 357.000 kroner har Carsten Krogh Gomard, der blev milliardær, da Netcompany blev børsnoteret i 2018, betalt for hver af de 70 kvadratmeter.

Ifølge ejendomsmægleren har handlen foregået som et skuffesalg, der kom i stand på bare en enkelt dag.

Camilla Plum er selvlært kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter og madskribent. Dertil ejer hun også den økologiske gård Fuglebjerggaard.
Camilla Plum er selvlært kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter og madskribent. Dertil ejer hun også den økologiske gård Fuglebjerggaard.
Foto: Bjarke Bo Olsen / Ritzau Scanpix

Offentlige ejendomsdata viser, at Camilla Plum overtog huset som en familieoverdragelse i 1994. Dengang betalte hun 645.500 kroner for hele herligheden, der dog i 2018 blev sat til at have en offentlig ejendomsvurdering på 3,9 millioner kroner.

Udover huset på de 70 kvadratmeter består handlen af en grund på 666 kvadratmeter, der ligger helt ud til den populære Tisvildeleje Strand og med udsigt over Kattegat, samt en mindre bygning på 24 kvadratmeter. Det viser ejendomsdata fra Den Offentlige Informationsserver, OIS.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

80_percent

play45.000 borde reserveret på et døgn: Her er de 10 mest populære restauranter

Eurojackpot

Vandt 310 millioner kroner i weekenden: Ringede til sin chef som det første

20201129-145432-L-1920x1281we

Se listen: Her får borgere mest og mindst tilbage i skat

sommerhuse(4)

Første gang i et år: Flere sommerhuse til salg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere