Politi forlænger visitationszone - Bandekonflikt fortsat aktiv

Københavns Politi har valgt at forlænge visitationszonen på Nørrebro. Vurderingen er, at konflikten fortsat er i gang.

Konflikten mellem de to kriminelle grupperinger Brothas og NNV er fortsat så alvorlig, at politiet skal kunne visitere borgere på Nørrebro uden at have en begrundet konkret mistanke.

Derfor er visitationszonen på Nørrebro mandag blevet forlænget. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

I politiets anmodning begrundes forlængelsen i, at "der fortsat er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger."

Ifølge Dannie Riise, der er politiinspektør og leder af Center for Speciel Efterforskning under Københavns Politi, er der fortsat god grund til at opretholde visitationszonen.

- Man kan sige, at vi vælger at forlænge endnu en periode, fordi vi fortsat bliver ved med at gøre fund af forskellig slags, når vi visiterer, siger han til TV 2 Lorry.

Politi finder knive og skydevåben

Af politiets anmodning fremgår det, at der i forbindelse med visitationer er blevet fundet både foldeknive, ammunition og en revolver, ligesom "det vurderes, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben."

- Det er ikke hr. og fru Danmark, der bliver ramt af det her.  Det er, når vi visiterer de fokuspersoner, vi har, at det har en effekt i visitationszonen, fastslår Dannie Riise.

Forlængelsen af visitationszonen gælder frem til 9. december.

- Det er klart, at i og med der er en visitationszone, så gør vi også nogle overvejelser om, hvordan vi får mest ud af det.

- Som vi har sagt fra starten af, har det her en præventiv og forebyggende effekt. De (kriminelle bandegrupperinger, red.) ved, at vi er til stede derude, og at der er en øget sandsynlighed for, at de bliver stoppet, siger politiinspektør Dannie Riise.

Visitationszonen omfatter et område, der er afgrænset af Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Allé – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nordre Fasanvej – Hillerødgade – Nørrebrogade og blev oprettet i september i år.

Visitationszonen på Nørrebro
Visitationszonen på Nørrebro
Foto: Københavns Politi

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere