Op mod 500 nye studieboliger på vej til København

Boligerne forventes at stå klar allerede inden studiestart i 2021, lyder det fra Radikale Venstre, der står bag det netop vedtagede forslag.   

Det vil i fremtiden blive lidt lettere at finde en studiebolig i København.

Mandag har et flertal af politikerne i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg besluttet, at der skal bygges op mod 500 nye, midlertidige studieboliger i byen.

Et af de steder, man overvejer at bygge nogle af de nye boliger, er ved Kløvermarken på Amager.

- Vi regner med en tidsplan, der siger, at man vil kunne flytte ind til studiestart i 2021, siger Radikale Venstres Mette Annelie Rasmussen, der sidder med i Teknik- og Miljøudvalget.

Det er ikke første gang, at Københavns Kommune bygger midlertidige studieboliger. Blandt andet på Refshaleøen er der etableret midlertidige studieboliger i containere.

Sådan ser der ud inde i en af container-studieboligerne på Refshaleøen.
Sådan ser der ud inde i en af container-studieboligerne på Refshaleøen.
Foto: TV 2 Lorry

Ifølge Mette Annelie Rasmussen er det nemmere for kommunen at bygge midlertidige studieboliger fremfor permanente boliger.

- Med midlertidige studieboliger får vi flere boliger ud på markedet til de studerende og til en pris, de kan betale. Det går lidt hurtigere end at skulle bygge med mursten, siger hun.

Behov er stort

Sidste år vurderede Dansk Byggeri, at der var akut behov for 8.400 studieboliger i København. I år er tallet større.

Set i det lys lyder 500 studieboliger måske ikke af ret mange. Og står det til Radikale Venstre, bør der også gøres meget for at løse boligmanglen blandt de studerende.

- Jeg tror, at hele rådhuset er optaget af denne her dagsorden, og for Radikale Venstre er det her med de midlertidige studieboliger bare én vej at gå, siger Mette Annelie Rasmussen og tilføjer:

Mette Annelie Rasmussen er gruppeformand for Radikale Venstre på Københavns Rådhus, og hun er desuden medlem af Teknik- og Miljøudvalget.
Mette Annelie Rasmussen er gruppeformand for Radikale Venstre på Københavns Rådhus, og hun er desuden medlem af Teknik- og Miljøudvalget.
Foto: TV 2 Lorry

- Vi skal blive ved med at bygge og op i gear på alle de håndtag, vi har, og blive ved med at skrue på dem. Vi må nok sige, vi  har været lidt sløve i betrækket i Københavns Kommune. Og det er det, vi gerne vil ændre nu, siger Mette Annelie Rasmussen.

Forslaget om ekstra midlertidige studieboliger var fremsat af Radikale Venstre og SF.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Artikelfoto04

playElektriker-lærling vil gøre kloden grøn - kommer med opfordring til andre unge

Bådebygger Mia Leisner Jensen

Maritime uddannelser rykker til Helsingør på grund af stigende popularitet

Artikelfoto01

playNicole fik blomster i stedet for karakter: "Et tal måler ikke potentiale"

edl gabriel(2)

playGeniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere