Nyt våben skal hjælpe politiet i kampen mod vanvidsbilister

Københavns Politi skruer op for indsatsen mod vanvidsbilisme og høj fart på vejene med nyt udstyr.

Nye lasere skal være med til at stoppe vanvidsbilisme og fartbøller i hovedstaden.

Det lyder næsten som science fiction, men den er god nok – laserstrålen rettes mod et køretøj, og kan måle, hvor hurtigt biler kører.

Værktøjet har allerede været kendt hos politiet i årevis og brugt til fartmålinger, men nu har Københavns Politi altså opgraderet udstyret, så de er endnu bedre rustet til opgaven fremover.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om 12 nyindkøbte lasere, som kan ”skyde” længere end de gamle, og samtidig får de trafikanter, der kører med for høj fart, sværere ved at spotte fartmålerne.

- Med de nye lasere har vi fået et rigtigt godt arbejdsredskab. Det giver os bedre betingelser for at få stoppet de bilister, der kører for hurtigt, så de nye lasere er på den måde med til at højne sikkerheden i trafikken, siger vicepolitiinspektør Henning Pedersen, der er leder af Operativ Færdselsafdeling.

Og det er der brug for.

Ny lov slår hårdt ned på vanvidsbilister

Per 31. marts 2021 trådte en ny lov om vanvidsbilisme i kraft, som skulle dæmme op for bilister, som kører hensynsløst og til fare for andre i trafikken.

Loven giver politiet større beføjelser til at fratage bilister, der kører farligt eller meget for hurtigt, muligheden for at fortsætte med at køre bil – og samtidig stramme til om den økonomiske konsekvens – ved at gøre det muligt at konfiskere bilen på stedet.

Senest blev en Ford Mustang GT, en såkaldt muskelbil, beslaglagt fredag aften hos Københavns Vestegns Politi, efter bilen var med i et ulovligt gaderæs, hvor hastigheden på bilen blev målt til at overskride den tilladte hastighed med 100 procent.

Ved det ulovlige gaderæs i Glostrop blev den 24-årige fører af bilen målt til at have kørt 213 kilometer i timen i et ræs mod en anden bil på Ejby Industrivej, hvor den tilladte hastighed er 60 kilometer i timen.

Den 24-årige blev derfor sigtet for at have kørt vanvidskørsel og bilen, med en ottecylindret 4,6 liters motor med 300 hestekræfter under hjelmen, blev beslaglagt på stedet.

En dom for kap- og væddeløbskørsel med 100 procents hastighedsoverskridelse kan ende med fængsel og mistet førerret til føreren samt konfiskation af bilen, oplyser politikredsen.

Definitionen af vanvidsbilisme