Ny biograf vil være klimavenlig og kønsneutral

Den helt nye BIG BIO biograf er åbnet i Nordhavn i København, og her må gæsterne meget gerne forholde sig til både miljøet og kønsroller, mens de er der.

Ovenpå en omgang tung julemad kan det være kærkomment at læne sig godt tilbage i sofaen eller lænestolen og tænde for flimmerkassen.

Hvis man har en smule kræfter tilbage efter et tætpakket juleprogram, kan man også overveje at besøge den helt nye københavnerbiograf, BIG BIO, som er beliggende i Nordhavn.

Biografen bryster sig af at være en klimavenlig biograf med plads til 619 personer, som alle bliver udstyret med luksusreclinere, sæder der er elektronisk styrede og kan lægges ned.

Men de to ejere, Louise og Henrik Obel, som står bag BIG BIO, har lagt mere i ordet 'big', og der er tænkt stort, hvad angår både klima, bæredygtighed og lyd.

Hella Joof er med på toilettet

Hvor man ofte vil opleve at køen til dametoiletterne er flere kilometer lang, og man som kvinde bare håbe, at man når det, inden det går galt, mens køen til mandetoilettet afvikles i et naturligt hurtigt flow, vil man få sig en anderledes oplevelse hos BIG BIO.

Det er her på toilettet at Hella Joof pludselig kan høres i højtalere
Det er her på toilettet at Hella Joof pludselig kan høres i højtalere
Foto: Stine Heilmann

Toiletterne er kønsneutrale, og den spritnye biograf arbejder på at blive den første LGBT+-certificerede biograf i Danmark.

I praksis betyder det, at man vil gøre en særlig indsats for at være en inkluderende og empatisk arbejdsplads, hvor alle skal føle sig velkommen, og hvor der altså hverken kan findes skilte som ’Damer’ eller ’Herrer’ på døren til toilettet.

Derfor kalder Hella Joof også toiletterne for ’mennesketoiletter’, når hun, mens man aflægger et af de kønsneutrale toiletter et besøg, fortæller og vejleder om, hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden, når vi besøger ’mennesketoiletterne’.

Det gør hun på en indtalt speak, mens et andet kendt ansigt fortæller og illustrerer, hvordan biografens gæster skal hjælpe med affaldssortering.

En af salene i den spritnye biograf i Nordhavn.
En af salene i den spritnye biograf i Nordhavn.
Foto: Stine Heilmann

Tegnefilm skal få gæster til at tænke på miljøet

Det er Anders Morgenthaler, tegner og satiriker, som har skabt en tegnefilm, som skal høfligt skal henlede gæsterne til udvise omtanke til miljøet.

Den bæredygtige biograf er nummer to i rækken af BIG BIO, efter at BIO BIG i oktober 2015 indtog Herlev, og biografparret oplyser yderligere i en pressemeddelelse, at Holstebro snart kan se frem til luksussæder og unik lydoplevelse, når endnu en BIG BIO åbner til februar 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere