Mens restauranter på stribe lukker, skruer andre op for blusset: ”Vi mærker kæmpe efterspørgsel”

På restauranterne Formel B og Palægade i København mærker de stor efterspørgsel fra folk, der har fået aflyst deres besøg hos andre restauranter. Og i Palægade har de sågar valgt at udvide åbningstiderne.

Stribevis af restauranter har frivilligt valgt at lukke ned, efter kompensationsordninger har gjort det muligt at få dækket op til 90 procent af virksomhedens faste omkostninger.

Men ikke Restaurant Palægade i København.

Her har de i stedet valgt at udvide åbningstiderne, så der er åbent alle ugens syv dage. Det fortæller Rune Amgild Jochumsen, der er en af ejerne.

- Det har været en kamp at få det hold, vi har nu. Og så synes vi, det ville være synd at sende dem hjem. Derfor blev vi enige om at holde åbent, siger han til TV 2 Lorry.

'Mega udfordrende'

Også deres anden restaurant Formel B på Frederiksberg holder pivåbent. Og det kan mærkes, fortæller Rune Amgild Jochumsen, der udover Formel B og Palægade, også er medejer af Uformel og Sletten.

- Vi har mærket kæmpe efterspørgsel fra folk, der har fået aflyst deres besøg hos andre restauranter.

Men selvom det er godt nyt for de gastrohungrende folk i hovedstadsområdet, så er det ikke helt så ligetil at holde åbent, mens coronasmittetallene gang på gang slår rekord.

- Det er mega udfordrende. Vores personale bliver jo også - lige som alle andre - syge. Det er et hekseri, at få det til at gå op, siger Rune Amgild Jochumsen og fortsætter:

- Men vi vidste, at det var vilkårene for at holde åbent. Sådan kommer det jo også til at være, når det hele åbner op igen. Men vores medarbejdere træder til og tager ekstra vagter for at det lykkes.

Uformel og Sletten har Rune Amgild Jochumsen dog set sig nødsaget til at lukke. Den ene fordi den er for lille til at imødekomme kravene og den anden, fordi den er til selskaber.

- Og lige nu er der jo ikke rigtig folk, der holder de store begivenheder, der egner sig til sådan et selskabslokale, fortæller Rune Amgild Jochumsen

quote - Resultatet ved ikke at lukke ned er langt værre end at lukke.

Karina Ringgaard Møller, ejer, C’ho Fame

Et sats

Rune Amgild Jochumsen fortæller dog, at de lige nu ikke ved, om det overhovedet kan svare sig at holde åbent.

Og den bekymring har flere restauratører siddet med.

I december kunne TV 2 Lorry fortælle om Karina Ringgaard Møller, der sammen med sin mand ejer og driver restauranten C’ho Fame i Indre København, havde valgt at lukke deres restaurant frivilligt.

- Resultatet ved ikke at lukke ned er langt værre end at lukke, sagde hun.

- Nu er vi nået til en situation, hvor omsætningen er dalet i takt med, smittetallet er steget. Det har været op ad bakke i et helt år, men nu er gaden altså tom for mennesker, sagde hun.

Ny kompensationsordning

Derfor er Karina Ringgaard Møller også glad for de kompensationspakker, som restauranter nu kan få del i ved frivilligt at lukke.

- Vi får en håndsrækning, og det er vi taknemmelige for. Vi har jo også forpligtelser over for dem, vi skal betale regninger til.

Det kan nu lade sig gøre, fordi virksomheder, der er ramt af restriktionerne frivilligt kan lukke og få dækket op til 90 procent af virksomhedens faste omkostninger og omsætningstab samt benytte lønkompensationsordningen for hjemsendte medarbejdere.

En mulighed som Rune Amgild Jochumsen altså ikke har taget imod i to af sine restauranter. 

- Vi ved ikke, om det kan svare sig at holde åbent, men hvis bare en del af de gæster, der har booket bord, kommer, så er det det værd, siger han og opfordrer samtidig folk til at tage ud og støtte dem - og de andre åbne restauranter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik