Kovending: Nu åbner flere soppesøer alligevel

Vandposter og flere soppesøer åbner for vandtrængende københavnere.

De lover op til 32 grader i weekenden og det eneste man trænger til at at dyppe fødderne og eventuelt resten af ens legeme i køligt vand. 

Derfor er der også godt nyt vandhundene, legebørnene og varme borgere. 

Københavns Kommune har nemlig besluttet at åbne for en række af byens soppesøer og for så mange vandsposte som muligt.

Det er de nationale lempelser og en ny sundhedsfaglig vurdering fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, der gør det muligt for Københavns Kommune at se de smitteforebyggende tiltag med nye øjne, fortæller Jakob Hjuler Tamsmark, chef for coronateamet i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- De nye udmeldinger betyder, at vi ikke længere behøver at være helt så forsigtige, som vi har været hidtil. Det er jo helt fantastisk. Københavnerne har stor ære i, at vi nu kan tage et kæmpe skridt i den rigtige retning mod en skøn sommer, hvor vi igen kan gøre nogle af alle de ting, vi har savnet så længe, siger Jakob Hjuler Tamsmark i en pressemeddelelse. 

Der er Teknik- og Miljøforvaltningens teknikere der allerede i dag, fredag d. 18. juni drejer på hanerne og åbner for vandet til tre af byens soppesøer og en lang række vandposte.

Københavnerne havde ellers udsigt til endnu en sommer uden både soppesøer og vandposte, men vandhunde og legebørn kan godt begynde at finde badetøjet frem, mener Jakob Hjuler Tamsmark, der dog kommer med en lille opfordring til københavnerne.

- Selvom alt lysner, og vi alle sammen higer efter bare at slå os løs på vores egen måde, så er coronaen her stadig. Det skal vi have respekt for. Vi skal sammen fortsætte den gode stil. Husk afstanden og den gode håndhygiejne. Så får vi en god sommer efter omstændighederne.

Fakta: 7 soppesøer åbner

Det er soppesøerne i Remiseparken, Valbyparken og på Hulgårds Plads, der åbner fredag d. 18. juni. I løbet af de næste uger åbner yderligere 4 soppesøer. På Københavns Kommunes hjemmeside vil der komme information om, hvilke soppesøer der er åbne og hvornår: Soppesøer og vandlegeplads (kk.dk)

Det er ikke alle soppesøer, der er åbne hele sommeren. Bassinerne fyldes nemlig med rent postevand, og derfor er kommunen nødt til at holde dem lukket i ny og næ af hensyn til både miljøet og vandbudgettet.