Kommuner og virksomheder begynder at sende medarbejdere hjem

Københavns Kommune, KMD og TV 2 er blandt det arbejdsgivere, der nu beder deres medarbejdere om at arbejde hjemme fra.

Københavns Kommune opfordrer alle sine chefer til i videst muligt omfang at sende administrative ansatte hjem.

Københavns Kommunes overborgmester Frank Jensen (S) oplyser, at opfordringen til at administrative medarbejdere arbejder hjemmefra som udgangspunkt vil gælde de næste 14 dage.

Herefter vil myndighederne revurdere situationen.

- Vi gør det på opfordring af Sundheds- og Ældreministeriet.

- Det er selvfølgelig et forsøg på at gøre alt, hvad vi kan for at få knækket stigningen i smitte i blandt andet vores by, siger Frank Jensen.

Frank Jensen vil ikke komme ind på, hvor mange medarbejdere opfordringen gælder, men han påpeger, at det ikke bliver medarbejdere i borgerkontakt.

- Vi er jo ikke i nødberedskab, som vi var tidligere.

Det sker, efter at sundhedsmyndighederne og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag opfordrede til, at virksomheder og kommuner i 18 kommuner arbejder hjemmefra.

Også Ballerup Kommune oplyser, at cirka halvdelen af kommunens medarbejdere på rådhuset vil komme til at arbejde hjemmefra de næste 14 dage.

Det drejer sig om et sted mellem 300-350 ansatte.

Det gælder særligt medarbejdere i administrative stabsfunktioner uden direkte borgerkontakt.

DR og TV sender folk hjem

Derudover sender landets to største medier også medarbejdere hjem.

TV 2 sender medarbejdere, der har mulighed for at udføre deres job fra privaten, hjem, mens DR ifølge Mediawatch primært sender en række administrative medarbejdere hjem i de næste 14 dage. Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange personer der er tale om.

Pandora og KMD har også indført hjemmearbejde

Medarbejderne hos IT- og softwarevirksomheden, KMD, har også indtaget deres private hjem med bærbare computere.

- Vi monitorerer situationen løbende og følger de anvisninger og anbefalinger, som myndighederne kommer med. Vi har på den baggrund mandag eftermiddag meldt ud til medarbejderne, at alle i København og Odense det næste stykke tid skal arbejde hjemmefra., siger Christoffer Hellmann, Kommunikationschef, til TV 2 Lorry. 

- Det drejer sig om cirka 2.000 medarbejdere i KMD koncernen. KMD’s kontorer i de berørte områder er kun åbne for forretningskritisk tilstedeværelse. Det ligger KMD på sinde, at vores kunder ikke vil blive negativt påvirket af situationen. Det er vores klare vurdering, at KMD’s kunder kan være trygge ved, at vores leverancer kan fortsætte uagtet, at vi igen må bede en stor del af vores medarbejdere om at arbejde hjemmefra. Vi har gode erfaringer med det fra før sommerferien, og vores arbejde er allerede i dag i høj grad understøttet af digitale værktøjer, der giver mulighed for hjemmearbejde og samarbejde på tværs af fysiske lokationer.

Hos smykkevirksomheden Pandora, der har hovedsæde i København, er 600 medarbejdere mandag blevet bedt om at arbejde hjemmefra, skriver Dagbladet Børsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

128846353_2739589973023690_1562786717030072104_o

Ny maskine hitter i kampen mod corona - hospitaler vil have endnu flere

adee9d1c-2928-4949-9e19-f0612d044983

Borgmester sender nødråb om høje smittetal

20201026-094250-L-1920x1280we

Eksperter om restriktioner i hovedstadsområdet: Luk for undervisning

20200929-170049-A-1920x1281we

51 smittede på plejehjem i hårdt ramt kommune

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere