Forsamlingsforbud sænkes til 50 personer i 18 kommuner

Stigende coronatal betyder, at der indføres lokale tiltag i 17 københavnske kommuner og Odense Kommune

Den stigende smitte med coronavirus i Odense Kommune, Københavns Kommune og kommuner omkring hovedstaden får sundhedsmyndighederne til at indføre lokale restriktioner.

Det betyder, at forsamlingsforbuddet sænkes til 50 fra 100 personer i 18 kommuner.

Åbningstider for barer og restauranter begrænses til klokken 24, oplyser sundhedsministeren på et pressemøde mandag. 

De 17 kommuner i TV 2 Lorrys område er: 

Albertslund

Ballerup

Brøndby

Dragør

Frederiksberg

Gentofte

Gladsaxe

Glostrup

Herlev

Hvidovre

Høje Taastrup

Ishøj

København 

Lyngby Taarbæk

Rødovre

Tårnby

Vallensbæk

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) siger, at der indføres restriktioner i København og 18 kommuner i hovedstadsområdet samt i Odense:

- Forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 personer i de nævnte kommuner. Den planlagte udvidelse af muligheden for at have tilskuere til superliga og andre arrangementer udskydes. Barer og restauranter får begrænset deres åbningstid til midnat, siger Magnus Heunicke.

Her er et overblik over de skærpede restriktioner:

Blandt andet sænkes forsamlingsforbuddet til 50 personer, mens restauranters og caféers åbningstid begrænses. Smittetallet fortsætter med at stige, og i et forsøg på at bremse den indfører myndighederne særlige restriktioner i 18 danske kommuner. Det gælder Odense Kommune og 17 københavnske kommuner.

 

- Forsamlingsforbuddet skærpes. Det betyder, at forbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer.
 

- Åbningstiden for restauranter, barer og caféer bliver begrænset til klokken 24.00.
 

- Københavnsområdet og Odense Kommune bliver undtaget fra den ellers planlagte udvidelse af den tilpassede Superligaordning til andre idrætsarrangementer.
 

- Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet.
 

- Myndighederne anbefaler, at sociale arrangementer på grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser bliver aflyst.
 

- Sundhedsstyrelsen vil i løbet af de kommende dage udarbejde skærpede anbefalinger.

 

- Der lyder en opfordring til at arbejde hjemme, undgå offentlig transport og begrænse trængsel i detailhandlen.

 

/ritzau/

København er nu på 40 smittede per 100.000 borgere, siger overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S):

- Vi kan ikke se, at det er bestemte grupper eller bestemte områder, der er årsag til smittespredningen. Vi kan se en overrepræsentation blandt de unge voksne på 20 til 29 år. Derfor starter vi en massiv kampagne nu med plakter og infoskærme i busser, der understreger, at vi skal holde afstand og holde fast i de gode vaner, siger Frank Jensen.

Stadig i orden at holde fest

Man kan fortsat godt holde en privat fest, hvis retningslinjerne overholdes, siger konstitueret direktør Anette Lykke Petri ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Men når vi har eksempler på, at over 30 mennesker er blevet smittet ved en fødselsdagsfest, så har retningslinjerne ikke været overholdt.

- Man skal overveje, om det er nødvendigt at holde festen, eller om den kan udskydes. Hvis man holder festen, så skal man overholde retningslinjerne, siger Anette Lykke Petri.

Stigende coronatal betyder, at der indføres lokale tiltag i 17 kommuner i Hovedstadsområdet

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik