Københavns Politi og PET i stor aktion - mistanke om forberedelse af terrorangreb

Københavns Politi indkalder sammen med PET til pressemøde om dagens politiaktion, som skete på baggrund af mistanke om forberedelse af terrorangreb.

Opdatering klokken 17.40
20 personer er blevet anholdt i aktionen onsdag, oplyser politiet. Seneste nyt i sagen kan du finde i en anden artikel udgivet på baggrund af politiets pressemøde.

Københavns Politi har onsdag ledet en større politiaktion i samarbejde med flere politikredse flere steder i Danmark.

Kort efter klokken 15 indkalder politikredsen i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste (PET) til et pressemøde om dagens politiaktion, som finder sted klokken 17 på bagsiden af Politigården.

I indkaldelsen skriver politikredsen, at de onsdag har gennemført en aktion på baggrund af en mistanke om et terrorangreb i planlægningsfasen.

- Baggrunden for aktionen er mistanken om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv, skriver Københavns Politi i indkaldelsen, som blev sendt ud klokken 15.15.

Ved pressemødet vil chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, og chefpolitiinspektør og operativ chef i PET, Flemming Drejer, være til stede.

I forbindelse med den koordinerede politiaktion oplyser Københavns Politi på Twitter, at der er sket anholdelser flere steder i landet.

- Politiet er i øjeblikket i gang med en større aktion. Der foretages ransagninger og anholdelser flere steder i landet. Flere politikredse er involveret i aktionen, som ledes af Københavns Politi, meddelte politikredsen klokken 14.45.

Flere politikredse på Sjælland deltog også i aktionen

Det er ikke oplyst, hvor mange anholdelser der blev foretaget, ej heller hvor i landet. Det fremgår heller ikke, hvad et eventuelt mål for et planlagt terrorangreb skulle være.

Til TV 2 Lorry bekræfter kommunikationsansvarlig Claus Buhr, at Københavns Vestegns Politi er blandt de politikredse, der har deltaget i aktionen. De kan dog ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter vagtchefen, at "der også har været aktivitet" i deres politikreds, men forholder sig fortsat tavse, indtil Københavns Politi har meldt yderligere ud.

Det har ikke været muligt at få bekræftet, hvorvidt Nordsjællands Politi også deltog i aktionen.

Både i Valby og i Herlev ved København samt Aalborg har politiet været i aktion. Det er dog uvist, om det har med den samme sag at gøre.

Fotos fra Valby viser en vogn fra Ammunitionsrydningstjenesten, EOD.

En bruger har tippet redaktionen om, politiet har været talstærkt til stede ved Sjælør Boulevard 121 i Valby.

TV 2s kriminalreporter Astrid Søndberg vurderer, at det er en alvorlig sag, når det er den øverste ledelse i PET og Københavns Politi, som står bag indkaldelsen.

- Det er noget, man betragte med meget stor alvor. Der er tale om begrundet mistanke, og det er ikke en lille sag, der er tale om. Det her kommer til at give genlyd, siger Astrid Søndberg til TV2.

TV 2 Lorry følger sagen...

Politi massivt til stede i Valby onsdag.
Politi massivt til stede i Valby onsdag.
Foto: Matias Øgendal / presse-fotos.dk