Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

Coronakrise til trods har mad-festivalen DinnerDays været en succes, og det er især københavnerne, der har støttet solidt op om de lokale restauranter.

Det lyder nærmest som en gammel nyhed - i det mindste en nyhed, der umuligt kan stamme fra en vinterferie afholdt under en global pandemi.

Ikke desto mindre har kokke og tjenere løbet ekstra stærkt på 25 restauranter i København og omegn i vinterferien.

De har nemlig været i fuld gang med at servere takeaway-menuer til de mange sultne københavnere, der har lagt billet ind på en takeaway-menu under mad-festivalen DinnerDays.

Festivalens koncept simpelt: Spis tre retter fra 210 kroner. Normalt spiser man på restauranten, men i år serveres retter som takeaway - og det har tilsyneladende været en stor succes.

14.000 har på landsplan købt en menu, og Københavnerne står for 60 procent af købene.

Deltagertal halveret

DinnerDays løber af stablen hvert år i vinterferien. Sidste år deltog omkring 105 restauranter, og i omegnen af 33.000 kuverter blev solgt på landsplan.

I år har kun 46 restauranter deltaget, mens der er blevet solgt cirka 14.000 kuverter. 

- Der er forskellige årsager til, at antallet er halveret. Den største er, at der er mange, der er meget i tvivl om hjælpepakkerne, så de ved ikke, hvor meget de tør og må. Og så er det ikke er alle restauranter, der har prøvet at køre takeaway før, eller kapacitet til det.

Det forklarer Dan Vogelius Hansen, Head of Relations hos Dinnerbooking.

Og det kan godt være, at deltagertallet er halveret, men:

- Hvis man regner på det, så har de restauranter, der er med i år, solgt flere kuverter end sidste år. Gæsterne derude vil rigtig gerne bakke op om det her koncept, og både restauranter og gæster har været omstillingsparate, siger Dan Vogelius Hansen

Flere af de deltagende restauranter har haft så stor succes med takeaway i vinterferien, at de vil fortsætte med at holde åbent for afhentning af mad, fortæller han.

DinnerDays slutter søndag den 21. februar.