Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

Madfestivalen DinnerDays inviterer til at ”spise ude hjemme” i vinterferien.

Restriktioner og nedlukninger uden forudsigelighed får nu arrangørerne af madfestivalen DinnerDays til at lave nye planer.

Tidligere har festivalen inviteret danskerne ud på restauranter til billige priser i uge 7 og i uge 42, men i den kommende vinterferie vil festivalen kun levere takeaway.

quote Restauranterne har længe kæmpet for overlevelse og har brug for opbakning som aldrig før.

Laura Madsen, som er PR & kommunikationsansvarlig, DinnerBooking

DinnerDays finder sted fra den 12. til den 21. februar og har samme koncept som øvrige år, hvor tre retter gourmetmad koster fra 210 kroner. I år bliver det bare sendt hjem til dig, i stedet for at du kan nyde maden på restauranten.

- Restauranterne har længe kæmpet for overlevelse og har brug for opbakning som aldrig før. DinnerDays Takeaway er vores bud på en håndsrækning, og det vil glæde os, hvis vi som arrangører kan få flere til at støtte op om restauranterne ved at bestille en takeaway-menu i uge 7, siger Laura Madsen, som er PR & kommunikationsansvarlig hos DinnerBooking, der står bag madfestivallen DinnerDays.

Vil man deltage, kan man bestille mad fra 19 restauranter i København og fire restauranter fra hovedstadsområdet.

Sådan gør du:

Hårdt ramte restauranter

Marts 2020 blev skæbnesvanger for restaurationsbranchen, da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned og herunder restauranterne.

Da restauranterne igen fik lov at åbne, blev de pålagt restriktioner som afstand, masker og tidlig lukketid. Men i december 2020 blev restauranterne igen nødt til at lukke ned.

Foreløbigt skal restauranterne holde lukket til den 7. februar.

- Gæsterne får lækker takeaway fra en masse gode restauranter, inden vi forhåbentligt snart kommer tilbage til normale dage, siger Johan B. Petersen, der er ejer af restaurant PUBLIC, der er én af de restauranter, der deltager.

Du kan booke en treretters menu, som du kan nyde derhjemme i uge 7 fra fredag den 15. januar. 

DinnerBooking, der står bag festivalen, oplyser, at i tilfælde af skærpede restriktioner fra myndighederne, som forhindrer afholdelsen af DinnerDays Takeaway, så bliver billetterne refunderet.

Disse restauranter er med:

Lignende restaurant-festival holder fast indtil nu

Madfestivalen Dining Week, der ligesom DinnerDays, går ud på at få gæster til at booke bord til billige trerettersmenuer i vinterferien, har sat billetsalget i gang til et koncept, hvor gæsterne fortsat kommer ud på restauranterne.

Man har dog valgt at udvide til to uger i år.

- Så vidt muligt vil vi gerne komme med den hjælp, som Dining Week kan give til restauranterne, sagde stifter af Dining Week, Bjørn Beyer til TV 2 Lorry sidste søndag.

Men skulle det ske, at restriktionerne forhindrer Dining Week i at blive afholdt, vil den blive udskudt. I det tilfælde beholder kunden sin billet.

Der vil samtidig være mulighed for at få refunderet sin billet, hvis ikke man kan deltage på det nye planlagte tidspunkt.