Kæmpe overblik: Nyt stort testcenter på vej i Fælledparken

Mandag har Copenhagen Medicals åbnet et nyt testcenter i Forum, og om få dage åbner der et endnu større lynteststed i Fælledparken.

Siden SOS International blev fyret af regionerne, har det været planen, at Copenhagen Medicals skulle overtage testcentrene, hvor borgerne kan få gratis lyntest på det offentliges regning.

Og det sker formelt fra den 1. april, oplyser Copenhagen Medicals direktør, Jeppe Handwerk, til TV 2 Lorry.

Så sent som i dag har Copenhagen Medicals åbnet et nyt testcenter i Forum på Frederiksberg, og i slutningen af ugen regner man desuden med at åbne et stort testcenter i Fælledparken.

Det skal afløse det nuværende teststed ved Parken på grund af forberedelserne til EM i fodbold, som blandt andet spilles i København.

Tidligere kunne borgere blive testet inde på selve plænen midt på stadionet, men efter at Superligaen startede forårssæsonen, og da FC København som bekendt spiller hjemmekampe i Parken, så blev teststedet i stedet stablet på benene på pladsen foran nationalarenaen.

- Vi arbejder med kommunen om at finde et egnet sted i Fælledparken, så vi kan åbne noget stort op her i slutningen af ugen. Det er ikke aftalt helt endnu, men jeg regner med at vi åbner i Fælledparken enten fredag eller lørdag, og enten i dag eller i morgen går vi gang med at opsætte det, siger Jeppe Handwerk til TV 2 Lorry.

Vil undgå for meget kø

Firmaet SOS International med underleverandøren Medicals Nordic blev i starten af februar fyret fra deres opgaver i fire af de fem danske regioner på grund af kritisable sikkerheds- og hygiejneforhold hos Medicals Nordic.

Mens Medicals Nordic straks stoppede, så har SOS International siden opsigelsen fortsat i en overgangsperiode, hvor firmaets medarbejdere stadig har stået for at stikke de famøse vatpinde op i næsen på folk.

Men nu hvor opsigelsesperioden endeligt slutter, er det altså Copenhagen Medicals, der overtager testcentrene i Region Hovedstaden.

Og ifølge Copenhagen Medicals-direktør Jeppe Handwerk vil man i den kommende tid se på muligheden for at opskalere testcentrene i takt med myndighedernes genåbningsplaner.

- Det vigtigste er, at teststederne kører uden for meget kø, og at borgerne har en god oplevelse. Vi er stolte over, at vi kan være med til at gøre en forskel og i en høj kvalitet. Det er vi glade for at få lov til at vise.

Et år med corona - lægen Peter er en af dem, der har kæmpet på frontlinjen.

- Lokationerne ændrer sig til at blive lidt større, fordi man er i gang med genåbning. Hvis man skal bruge sin antigentest til for eksempel at komme i storcentret, så er det vigtigt, at man kan få fat i den uden at stå i kø i to timer. Så vi prøver at opskalere der, hvor der er behov, siger Jeppe Handwerk til TV 2 Lorry.

I Region Sjælland blev SOS International straks afløst af Falck.

Herunder kan du få et overblik over, hvor du kan få en lyntest i TV 2 Lorrys sendeområde.

Lyntest i Storkøbenhavn

Lyntest i Nordsjælland

Lyntest på Vestegnen

Kommende testcentre hos Copenhagen Medicals

Lyntest i Region Sjælland

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

gavekort(1)

Gavekort, breve og sms’er holder unge fra stofferne: - Det havde været brugbart for mig

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere