I morgen åbner de: Tivoli gør klar med nye blomster og digital profil

Mandag sker det - Tivoli kan slå dørene op til sommeren 2020.

De allersidste forberedelser er i gang i Tivoli for at blive klar til åbningen nu på mandag d. 8. juni. Tivoligarden holder sidste generalprøve, forlystelserne får et sidste tjek, vinduer bliver pudset og blomsterne vandet.

Egentlig har Tivoli været klar til at slå dørene op længe, men sæsonåbningen er udskudt flere gange på grund af Coronakrisen. Tivolis direktør Lars Liebst kikker rundt på alle havens blomster før han siger:

- Inden vi åbner mandag, så har vi haft påskeliljer, som er væk nu og vi har haft tulipaner, som også er væk nu. Så lang tid er der gået, fra vi skulle have åbnet, til vi rent faktisk åbner. Men nu er vi klar, og der er et nyt hold blomster alle vegne.

Masser af forholdsregler

Når portene åbner, vil det være med en række forholdsregler, der lever op til Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. I haven og i indgangene skal de besøgende holde afstand. Forlystelserne afsprittes løbende, og der skal være afstand mellem passagerne. I de tilfælde hvor Tivoli medarbejdere er tæt på gæsterne f.eks. ved tjek af bøjlerne i Rutschebanen, vil personalet være iført Covid-19 visir.

Tivoli har også udviklet en app, så billetten kan købes forvejen, og man kan bestille tid til tur i forlystelserne, så man undgår at stå i kø. Så det er en lidt anderledes have der slår dørene op, fortæller direktøren:

- Det er lidt skægt, for det er et Tivoli der fysisk ligner sig selv rigtig meget med blomster og det hele. Men det er også et Tivoli, der er gået digitalt. Og så er det et Tivoli, hvor vi ikke vil se ret mange turister, for de kommer jo ikke til København denne sommer.

Direktøren kan næsten ikke vente

Portene åbnes klokken 11:00 mandag og Lars Liebst kan næsten ikke vente med at komme i gang. Dog håber han at København snart bliver lukket lidt mere op i forhold til turister, ikke mindst i forhold til vores naboland i øst:

- Lige nu er det københavnernes Tivoli, og danskernes Tivoli, og så håber vi på at det inden så længe også er svenskernes Tivoli. For svenskerne plejer at komme her i stor stil, så dem vil vi gerne have lukket lidt op for.

Åbningsdagen fejres bl.a. med et nu bliver det godt igen fyrværkeri i regnbuens farver, så ingen er i tvivl om, at man nu kan komme i Tivoli igen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20180419-114850-3-1920x1281we

Jernbanecaféen åbner ikke på onsdag: "Det er et værtshus, ikke en restaurant"

119421190_745422276035938_6854669815951511728_n

Landmanden, ostemageren og bryggeren glæder sig over åbning: Men én bekymring fylder stadig

Helle adelborg

Sogn i Hvidovre tvangslukket: To skoler og et gymnasium rammes

20210114-132749-L-1920x1280we

Beredskabet indsættes på Vestegnen: Skal hjælpe med corona-testning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere