Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Regeringen har torsdag annonceret, at nyoprettede virksomheder, som hidtil ikke havde ret til kompensation, nu kan få det. Og det skaber glæde i Nordhavn.

Der bliver åndet lettet op i Jan Larsens spritnye frisørsalon i Nordhavn denne torsdag.

En salon, der er så ny, at den ikke hidtil har levet op til regeringens krav for at få kompensation.

Hidtil.

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er nemlig blevet enige om at ændre kompensationsordningerne, så helt nyetablerede virksomheder nu får adgang til kompensation.

quote Det gør jo, at man kan eksistere, og man samtidig får dækket de omkostninger, der skal dækkes

Jan Larsen, frisørmester

Det sker ved, at fristen i kompensationsordningerne for etablering i CVR flyttes fra 9. marts 2020 til 1. november 2020.

- Det er absolut en stor lettelse. Det er fantastisk, at man har fået arbejdet den aftale på plads, siger Jan Larsen:

- Det gør jo, at man kan eksistere, og man samtidig får dækket de omkostninger, der skal dækkes, så det hjælper i hvert fald rigtig meget på det.

Troede ikke, landet ville lukke igen

Etableringen af Jan Larsens anden frisørsalon under navnet Moro By Larsen blev sat i gang i august måned.

På det tidspunkt var smittetrykket lavt, og regeringen mindede erhvervslivet om at fortsætte så vidt muligt - at holde landets økonomi i gang.

Med den opfordring i tankerne, og drømmen om endnu en frisørsalon, skrev Jan Larsen under på kontrakter, investerede og byggede om.

- På det tidspunkt var der slet ikke tale om, at der var ved at komme gang i virussen igen. Vi hørte statsministeren sige, at erhvervslivet skulle køre videre, så vi tænkte: 'Ved du hvad, vi åbner en ny forretning', siger Jan Larsen.

Jan Larsen har to frisørsaloner, en i Hellerup, og en nyåbnet i Nordhavn. Sidstnævnte blev CVR-registreret i oktober 2020.
Jan Larsen har to frisørsaloner, en i Hellerup, og en nyåbnet i Nordhavn. Sidstnævnte blev CVR-registreret i oktober 2020.
Foto: Privatfoto

Og så vendte det hele.

Danmark lukkede ned igen, og Jan Larsens nye salon havde knapt nået at holde åben, men indtil nu har der ikke været noget at gøre.

- Vi havde ingen tanker om, at vi kunne blive lukket ned i december. Jungletrommerne lød slet ikke på det tidspunkt, så vi skrev under på en kontrakt, og så binder den altså. Så må man jo få det til at løbe rundt, og hvis ikke, ja, så er det jo lidt af et sats, siger han.

Ny frist giver flere mulighed for at søge kompensation

Frem til torsdag den 21. januar gjaldt det altså, at virksomheder skal være etableret i CVR senest den 9. marts 2020 for at få adgang til kompensation.

Jan Larsen har to frisørsaloner, en i Hellerup og en nyåbnet i Nordhavn. Sidstnævnte blev CVR-registreret i oktober 2020. Med andre ord alt, alt for sent i forhold til at gøre sig noget håb om kompensation fra statens side.

Nu er regeringen og et bredt flertal i Folketinget altså enige om at flytte denne frist til 1. november 2020.

- Jeg er glad for, at vi sammen med et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at justere kompensationsordningerne, så nystartede virksomheder får adgang til kompensation, lyder det fra fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

- Dermed er der hjælp til eksempelvis den nystartede virksomhed med grønne ideer. Det har vi brug for. Det vil betyde, at det sikkerhedsnet, vores hjælpepakker udgør, bliver spændt endnu bredere ud og kommer til at hjælpe endnu flere virksomheder, end det allerede gør på nuværende tidspunkt.

Hensigten med den nye frist er at give alle virksomheder og selvstændige, der er etableret hen over sommeren og i første del af efteråret, hvor smittetrykket var lavt, mulighed for at søge kompensation.

Nyetablerede virksomheder får adgang til kompensationsordningerne

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere