Flere udendørs træningsområder lukker: "Vi vil hindre smittespredning"

Københavns Kommune har valgt at spærre 15 udendørs træningsfaciliteter for at mindske smitten af covid-19.

I København findes der udendørs træningsfaciliteter, men mange af dem er nu spærret af frygt for smittefare af Covid-19. Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Da Danmark lukkede ned, der betød det også, at alle fitnesscentre måtte lukke og aflyse hverdagens træning, som mange medlemmer ellers havde glæde af. 

Det har betydet, at der er ekstra pres på Københavns Kommunes udendørs træningsfaciliteter.

Det er nu slut med udendørstræning på 15 konkrete områder, oplyser både Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen til TV 2 Lorry. 

Læs også Landets største fitnesskæde lukker centre grundet virus - flere kæder følger trop

Begge forvaltninger har netop besluttet at lukke nogle af deres udendørs træningsfaciliteter, da man har vurderet, at det vil mindske smittespredningen af covid-19. 

- Hvis vi vurderer, at risikoen for smittespredning er der, vil vi skride ind og spærre af for redskaberne. Det vil også sige, hvis brugen af områderne er så omfangsrig, eller hvis træningsredskaberne står så tæt, at vi vurderer, at kravene om at holde afstand ikke kan overholdes, så vil de blive lukket, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen. 

Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at de ikke gør noget for at inddæmme smitten ved de resterende 20 træningsfaciliteter, de har i deres område, der stadig kan bruges. 

Det skyldes, at sundhedsmyndighederne endnu ikke har anbefalet at lukke eller spærre redskaberne, fortæller Teknik- og Miljøforvaltningen. 

Læs også Sådan vil regeringen kunne forbyde forsamlinger på mere end to personer

Dog kan der ikke være tale om lang tid, før de lukker de resterende udendørs træningsfaciliteter.

- Vi har hverken håndsprit eller mandskab til at spritte af eller rengøre. Så indtil videre appellerer vi til brugerne om at huske hygiejneregler og afstandsregler ved de åbne redskaber, fortæller Teknik- og Miljøforvaltningen.

Københavns Kommunes nedlukning af udendørs træningsfaciliteter blev sat i værk dage inden, regeringen fremsætter et lovforslag til hastebehandling, der blandt andet vil gøre det muligt at forbyde adgang til eksempelvis udendørs fitnessanlæg.

Forslagene er endnu ikke vedtaget i Folketinget

De udendørs træningsfaciliter er spærret af, og på mange af dem har kommunen skrevet en forklaring på hvorfor. Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Kun fantasien sætter grænser

Henrik Nygaard, der er idrætskonsulent hos DGI, fortæller til TV 2 Lorry, at det er vigtigt for vores sundhed, at vi stadig holder os i gang så meget, som vi nu kan.

- Vores sundhed er vigtig, og en moderat træningsintensitet styrker immunforsvaret, man kommer i godt humør, får mere energi og opretholder muskelmassen, hvilket vi har brug for i disse tider, fortæller han. 

Læs også Sportsklubber står over for hård modstander: Virus får økonomiske konsekvenser

Henrik Nygaard anbefaler, at man stadig løber, cykler eller går nogle ture. Derudover fortæller han, at der nu er mulighed for at få trænet noget smidighed og balancetræning. 

- Det er rigtig godt og vigtigt, når vi sidder ved dårlige borde, som normalt ikke er vores arbejdsborde, fortæller han. 

Det er kun fantasien, der sætter grænser for træningen. Det er især vigtigt at træne de store muskelgrupper, og det kan man gøre ved squats og lunges, fortæller Henrik Nygaard. 

- Det handler om at være kreativ i disse tider, hvor man kan bruge mælkekartoner til armtræning eller løfte stolen op på ryggen og lave squats med den. Samtidig kan man gå op og ned af trapper, hvis man har det i sit hjem. 

Henrik Nygaard fortæller, at man kan inddrage sine børn i en halv times træning hver dag.

Her er de lukkede træningsfaciliteter:

 • Fælledparken ved Vibenhus Runddel.
 • Røde Plads, NV.
 • Mimersparken NV.
 • Fredens Park ved Sortedam Syd
 • Fælledparken overfor Trafiklegepladsen (lige overfor en Fitness.dk) 
 • Den grønne cykelrute ud for Hans Egedesgade
 • Amager Strandpark ved indgangen v Øresundsvej
 • Grøndalsparken, vest for Jernbane Allé
 • Damhusengen, Rødovresiden
 • Utterslev Mose, Pilesvinget 5
 • Husumparken, Nordrupvej
 • Grøndal Multicenter, Hvidkildevej 64  
 • Valby Idrætspark, Julius Andersens vej 1 
 • Sundby Idrætspark, Englandsvej 61
 • Genforeningspladsen, Genforeningspladsen 54  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik