Landets største fitnesskæde lukker centre grundet coronavirus - flere kæder følger trop

Medlemskaber i Fitness World sættes på pause, mens centre lukkes midlertidigt på grund af virusudbrud.

Danmarks største fitnesskæde, Fitness World, lukker alle centre fra torsdag morgen og frem til 27. marts på grund af regeringens virusanbefalinger.

Det skriver Fitness World på sin hjemmeside.

Kæden har ifølge sin egen hjemmeside over 470.000 medlemmer. I januar havde kæden omkring 900 centre på landsplan. 300 af dem ligger i Hovedstadsområdet.

Alle medlemskaber sættes på pause i perioden.

quote Det er vigtigt, at vi står sammen og tager hensyn til de, som er svagest, så vi kommer bedst muligt igennem denne ekstraordinære situation.

Loop Fitness

Det betyder, at medlemmer ikke skal gøre noget aktivt, skriver Fitness World i en mail til sine medlemmer.

- Myndighederne har onsdag aften informeret yderligere omkring den alvorlige situation i Danmark, og regeringen har bedt alle om at vise ansvar, skriver kæden på sin hjemmeside som begrundelse for beslutningen.

Flere kæder følger trop

Flere fitnesskæder har fulgt trop. Fitnesskæden SATS lukker fra torsdag sine centre to uger frem. Det viser en mail, der er sendt til SATS medlemmer.

- Vi tager spredningen af coronavirusset meget alvorligt, og vi følger de lokale myndigheders retningslinjer nøje. I går (onsdag red.) tog regeringen nye tiltag og bad alle tage ansvar for at forhindre yderligere infektionsrisici, lyder det i mailen.

Fitnesskæden inkluderer 250 centre i Norge, Sverige, Finland og Danmark med 700.000 medlemmer.

Også Loop Fitness meddeler i en mail til sine kunder, at man lukker alle centre frem til den 30. marts.

"Det er vigtigt, at vi står sammen og tager hensyn til de, som er svagest, så vi kommer bedst muligt igennem denne ekstraordinære situation. Derfor har vi truffet de her foranstaltninger", står der i mailen.

Crossfit Copenhagen skriver på sin hjemmeside, at man holder lukket torsdag den 12. marts.

Også restaurantionsbranchen lukker ned

Onsdag aften præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) en lang række initiativer, som skal medvirke til, at antallet af smittede med coronavirus holdes nede i Danmark.

Statsministeren sagde, at Danmark står ved "foden af epidemien", og at indsatsen nu bliver afgørende for de kommende måneders smitteudvikling.

Fitness World er ikke den første private kæde til at sætte større lukninger i gang.

Indenfor hotel- og restaurationsbranchen har blandt andet Rekom, der bryster sig af at være Nordens største nattelivskoncern, valgt at følge statsministerens opfordring om at lukke dørene midlertidigt i.

Den lukker over 90 barer i Danmark fra torsdag 12. marts og to uger frem. Det oplyste koncernen onsdag i en pressemeddelelse.

Indenfor idrættens verden har DGI opfordret alle idrætsforeninger til at aflyse aktiviteter frem til 30. marts.

Også i store dele af det af offentlige Danmark træder lukninger i kraft i den kommende tid - det gælder på uddannelsesinstitutioner, skoler, dagtilbud, indendørs kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud.

I Danmark er 615 personer torsdag smittet med virusset, heraf er to indlagt på intensivafdeling. Over 1300 er i karantæne på grund af coronavirusset.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

Dansk vaccine klar til test på mennesker: Derfor er vi stadig med i kapløb

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere