Flere bilister får beslaglagt bilen på grund af vanvidskørsel i påsken

Dagen efter at et nyt lovredskab mod vanvidsbilisme trådte i kraft, har politiet i København og på den københavnske vestegn beslaglagt tre biler.

En ny lov, der trådte i kraft den 31. marts og skærper straffen for vanvidskørsel, har allerede ført til, at politiet har beslaglagt flere biler fra bilister, der har brudt færdselsloven.

Skærtorsdag beslaglagde Københavns Vestegns Politi to biler i forbindelse med den landsdækkende påskekontrol.

I den ene sag var der tale om en mandlig bilist, der kørte mere end 180 kilometer i timen i en zone med en hastighedsbegrænsning på 90 kilometer i timen. Han blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og for at være narkopåvirket, skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter

I den anden sag var der tale om bilist, der ikke havde førerret og stak af fra politiets kontrol efter at have kørt mere end 140 kilometer i timen i en byzone og forårsaget et færdselsuheld, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Vanvidskørsel kan være kørsel med høj hastighed, men det dækker også over spirituskørsel med en promille over 2,00 og særligt hensynsløs kørsel samt uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Også Københavns Politi oplyser, at de har beslaglagt en bil som følge af den nye lov. 

Det skete i nat på Helsingørmotorvejen, hvor den pågældende bilist blev målt til at køre 127 kilometer i timen i en 60 kilometer-zone, skriver Københavns Politi på Twitter.

TV 2 Lorry var skærtorsdag ude og følge politiets påskekontrol på Holbækmotorvejen på den københavnske vestegn. Se, hvordan det gik i indslaget nedenfor.

Vi har været på kontrol med Københavns Vestegns Politi

Hårdere staffe

De nye skærpede regler betyder, at det nu er muligt for politiet at beslaglægge og efterfølgende konfiskere et køretøj, hvis det bliver benyttet til vanvidskørsel. Også når det er lånt eller leaset.

Udover, at man risikerer at få beslaglagt og konfiskeret sit køretøj, hvis det anvendes til kap- og væddeløbskørsel eller andre typer af vanvidskørsel, vil en overtrædelse af dette som udgangspunkt medføre ubetinget frakendelse af førerretten i minimum tre år efter færdselsloven.

Samtidig er straffen blevet skærpet fra bøde til fængsel ved de groveste hastighedsforseelser, hvor hastigheden overskrider 200 kilometer i timen eller mere end 100 procent for hurtigt, hvis hastigheden er mere end 100 kilometer i timen.

Københavns Vestegns Politi oplyser yderligere, at de i forbindelse med den landsdækkende påskekontrol skærtorsdag gav 54 bilister minimum et klip i kørekortet for høj hastighed. Hertil kørte tre bilister uden kørekort.

Følgende overtrædelser betragtes som vanvidskørsel:

Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder.

Særligt hensynsløs kørsel.

Kørsel med hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel over 100 km/t.

Kørsel med en hastighed på 200 km/t. eller derover,

Spirituskørsel med en promille over 2,00.

Udvalgte strafskærpelser for vanvidskørsel efter færdselsloven – trådt i kraft 31. marts 2021.

Kap- og væddeløbskørsel er skærpet fra bøde til fængsel. Kap- og væddeløbskørsel vil som udgangspunkt medføre ubetinget frakendelse af førerretten i minimum 3 år efter færdselsloven.

Skærpelse af straffen til fængsel for de groveste hastighedsforseelser - dvs. hvor hastigheden er 200 km/t. eller derover eller mere end 100 procent for hurtigt, hvis hastigheden er mere end 100 km/t.

Overtrædelserne vil desuden som udgangspunkt medføre ubetinget frakendelse af førerretten i minimum 3 år.


Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi 



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik