Farverige fliser skal give tryghed ved S-togstation

Mange føler sig utrygge ved Vigerslev Station, men det skal en ny udsmykning nu være med til at gøre op med.

Vigerslev Allé Station er ikke kun en af Københavns nyeste S-togstationer, det er også en af dem, hvor folk oplever den største følelse af utryghed. 

Borgerundersøgelser har vist, at nogle af årsagerne til følelsen af utryghed skal findes i manglende renovering og grafitti, men det vil Københavns Kommune nu forsøge at gøre op med, og de har derfor været med til at udvælge til et kunstprojekt, der skal forskønne området ved stationen i det yderste af Valby. 

Det er kunstneren Lise Nørholm, der står bag projektet, hvor betonfladerne under togbroerne bliver dækket af fliser i forskellige farver. 

Værket hedder Kulbane Allé, fordi det samtidig skal være med til at markere indgangen til Kulbanekvarteret. 

Tiltrængt løft

Og ifølge teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er det et tiltrængt løft til kvarteret. 

- Det har været en lokal drøm at udsmykke viadukten med kunst og derigennem skabe forbindelse mellem stationen og kvarteret. Nu bliver drømmen til virkelighed på baggrund af solid borgerinddragelse og lokalt engagement, og det skal alle involverede have en stor tak for. Kulbanekvarteret får en fornem port som indgang, og trygheden får et løft. Det kan jeg kun være rigtig glad for, siger hun i en pressemeddelelse om projektet. 

Visualisering af projektet.
Visualisering af projektet.

Banedanmark ejer viadukten ved stationen, hvor kunstværket forventes etableret i løbet af efteråret 2021. 

Og her glæder man sig også over forskønnelsen. 

- I Banedanmark er vi meget optagede af, at det skal være rart at opholde sig på og omkring landets togstationer. Stationerne er vores allesammens fælles dagligstue, og her skal være trygt at være. Derfor er vi glade for, at vi her har haft mulighed for at lægge lærred til udsmykningen af viadukten ved Vigerslev Allé Station, og vi håber, at det nye kunstværk vil glæde pendlere, passagerer og forbipasserende, som har deres daglige gang ved stationen,” siger Bianka Saarnak, områdechef i Banedanmark.