Efter speeddate med københavnske arbejdspladser: Svenske ledige er kommet i job i hovedstaden

Knap 800 ledige svenskere var i oktober på speeddate med 18 københavnske arbejdspladser. Nu har mange fået job i København.

Når du fremover skal have en flaske vand eller en bog i en af lufthavnens kiosker, kan det snildt være, du bliver mødt af et svensk tack, når du handler.

Her har to svenskere nemlig helt konkret fået job efter oktober måneds jobmesse, som Greater Copenhagen i partnerskab med Malmø Stad, Københavns Kommune, Arbejdsformidlingen i Sverige og Dansk Erhverv var gået sammen om for at få svenske ledige i job i hovedstadsområdet.

- Jobmessen gav os mulighed for at tale med en række kvalificerede kandidater og danne os et indtryk af dem. Vi fik en hel del ansøgninger og CV’er med hjem, og vi har nu ansat tre motiverede medarbejdere. Den ene er ansat som servicemedhjælper i SAS Loungen i lufthavnen, og de to andre er blevet ansat i WHSmith-kioskerne i lufthavnen, siger Lotte Marie Hulvej Roesgaard, der HR-Manager i SSP Denmark, som blandt andet driver kioskerne.

48 svenskere fandt job i København

Og de tre nye medarbejdere, som hun kastede sin kærlighed på efter jobmessen, er langt fra de eneste, der endte med at skifte tilværelsen som arbejdsløs ud i Sverige med et job i København.

Efter messen fik de 18 danske virksomheder nemlig mere end 300 ansøgninger og 48 af de svenske ansøgere har fået et job. Det oplyser Greater Copenhagen i en pressemeddelelse.

- Jeg er virkelig glad for arrangementet. Det er et blandt flere skridt, der skal skaffe københavnske virksomheder den arbejdskraft, de mangler, siger beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), til TV 2 Lorry.

Nye jobmesser på vej

Faktisk var jobmessen så succesfuld, at det allerede er planlagt, at to nye jobmesser skal finde sted til marts og april. Her vil man målrette jobmesserne efter forskellige brancher.

- Jeg ser frem til de næste dansk-svenske jobmesser, hvor vi skal sikre, at vi rammer endnu mere præcist i forhold til matchet mellem ledige svenskere og danske virksomheder, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Regeringen, arbejdsmarkedets parter og KL aftalte tidligere på året årligt at afsætte to millioner kroner i både 2022 og 2023 til et rekrutteringssamarbejde i Øresundsregionen, som skal få svenske ledige i job i hovedstadsområdet.

Det er blandt andet jobmesserne, som skal sørge for at gøre det til virkelighed.

Giver både dansk og svensk vækst

- Jeg er glad for, vi gennem konkrete initiativer som eksempelvis jobmesserne kan bidrage til, at flere mennesker finder et arbejde, og at arbejdsgiverne finder de relevante kompetencer. Det gavner både svensk og dansk vækst, at vi samarbejder i Nordens største arbejdsmarkedsregion, siger Katrin Stjernfeldt Jammej, der både er borgmester i Malmø og talsperson for Greater Copenhagen.

Udover SSP Danmark, fik Salling Group, Postnord, Thortrans, Kokkedal Slot, McDonalds, Scandic Hotels, Forenede Hotel Service, D’Angleterre, Nordic Choice Hotels og Socialforvaltningen også nye medarbejdere efter jobmessen.

Greater Copenhagen er en samarbejdsorganisation for vækst og udvikling i Nordens største metropolregion med 4,4 mio. indbyggere i Sydsverige og Østdanmark.

Den fælles vision for arbejdsmarkedet i Greater Copenhagen er et sammenhængende arbejdsmarked, som understøtter bæredygtig vækst, velstand og velfærd i hele regionen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik