Da Nina fik julehjælp, tænkte hun straks på, om hun nu kunne købe gaven på sønnens ønskeliste

Aldrig har så mange søgt om julehjælp. Nina Vang fra Amager er lykkelig for at være en af dem, der har fået julehjælp.

For fjerde år i træk har Nina Vang fra Amager i København søgt om julehjælp, og i år har hun fået fra både Røde Kors og Blå Kors.

- Man bliver jo glad. Jeg deler det altid med min mor. Hun bliver altid så glad på mine vegne, siger 38-årige Nina Vang til TV 2 Lorry.

- Da jeg fik julehjælpen tænkte jeg lige med det samme på, hvad min søn ønsker sig allermest, og om jeg kunne købe det i den butik, jeg fik gavekort til, siger Nina Vang.

Hun bor sammen med sin søn Chester på syv måneder og Nilo på fem år.

Nina Vang er uddannet indenfor kontorfaget, men læser nu retorik på tredje semester på Københavns Universitet. Hun får SU og børneydelser og har efter eget udsagn cirka 3.000 kroner om måneden til sig selv og børnene, når alt er betalt. Det inkluderer dog et SU-lån.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Nina Vangs forældre hjælper til med at passe børnene, mens hun selv studerer. Men de kan ikke støtte den 38-årige mor til to økonomisk.
Nina Vangs forældre hjælper til med at passe børnene, mens hun selv studerer. Men de kan ikke støtte den 38-årige mor til to økonomisk.
Foto: Jan Christiansen - TV 2 Lorry

Skjuler kvaler for sin søn

Nina Vangs familie og venner kan ikke hjælpe hende økonomisk, og derfor er det tiltrængt med et økonomisk løft i julen. Alternativet vil hun helst ikke tænke på.

- Så ville det være noget med, at jeg måske skulle låne penge til at købe nogle julegaver til mine børn, siger Nina Vang.

quote Der er jo nogle forventninger - især hos min ældste søn - til, hvordan man holder jul, og hvor mange gaver man får

Nina Vang

Lille Chester på syv måneder kender endnu ikke det store til jul, men sådan er det ikke med Ninas femårige dreng, Nilo.

- Der er jo nogle forventninger - især hos min ældste søn - til, hvordan man holder jul, og hvor mange gaver man får.

- Jeg involverer ham ikke i min voksenverden, men jeg bliver ked af det indvendigt, fordi muligheden (for gaver, red.) måske ikke er der, siger Nina Vang.

Rekordmange ansøgere

Ninna Vang står langt fra alene. Årets opgørelser fra julehjælpsorganisationer viser, at rekordmange børnefamilier med knappe ressourcer i hovedstadsområdet har søgt om hjælp i år.

15.069 har søgt om julehjælp via Dansk Folkehjælp. Det er en stigning på knap 400 i forhold til sidste år, hvor, 14.674 familier ansøgte.

For de 34 kommuner i TV 2 Lorrys område ser man også en stigning. Sidste år anmodede 4.115 familier fra hovedstadsområdet om julehjælp, i år er tallet 4.260.

Frelsens Hær melder om 9.750 ansøgninger om julehjælp i år, hvilket faktisk er lidt færre end sidste år. Røde Kors regner med at uddele julehjælp til 12.000 familier.

En fjerde af landets store uddelere af julehjælp, Blå Kors, kan ligeledes melde om kedelig rekord.

Hos Blå Kors har man i alt modtaget 7.402 ansøgninger, hvoraf de 1.673 er fra Region Hovedstaden. Det er et par hundrede mere end i 2019, hvor organisationen ellers oplevede det højeste antal ansøgere til dato.