1. maj i Fælledparken aflyses: "Dårligt signal at rende rundt med fadøl"

En blanding af fornuft og praktik får LO Hovedstaden til at aflyse 1. maj i Fælledparken.

1. maj vil i år blive afholdt på mere afdæmpet vis, end det plejer. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

1. maj i Fælledparken i København bliver aflyst på grund af coronavirus. 

Dermed bliver arbejdernes internationale kampdag ikke markeret med taler fra politikere og fagforeningsfolk, som det plejer.

Læs også 39-årig med corona-symptomer: Som at blive kvalt indefra

LO Hovedstaden kalder i en pressemeddelelse aflysningen "rigtig trist," men man "følger naturligvis myndighedernes meldinger."

Vi ved ikke, hvordan det hele ser ud 1. maj, men hvis 10 procent af befolkningen er smittet, så er det måske et dårligt signal at rende rundt med fadøl i hånden og fejre 1. maj

Per Olsen, formand for LO Hovedsteden

Til TV 2 Lorry, siger Per Olsen, formand for LO Hovedsteden, at beslutningen er truffet på baggrund af sund fornuft og praktik. 

- Det giver ikke mening, at vi bliver ved med at planlægge 1. maj, mens myndighederne forsøger at bremse smitten, siger Per Olsen.

Siden 1890 er kampdagen blevet fejret 1. maj i Fælledparken.

Forkert signal

Han henviser også til, at man ikke vil skrive kontrakter med en række underleverandører, som man i sidste ende skal aflyse aftaler med - og dermed hænge på en millionregning. 

Læs også Uro i Fælledparken: Flasker kastet mod politiet

Desuden vil festlighederne i Fælledparken også sende et forkert signal, siger Per Olsen til TV 2 Lorry.

- Vi ved ikke, hvordan det hele ser ud 1. maj, men hvis 10 procent af befolkningen er smittet, så er det måske et dårligt signal at rende rundt med fadøl i hånden og fejre 1. maj, siger Per Olsen. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Politiet var massivt til stede i forbindelse med uroligheder i Fælledparken 1. maj 2019.  Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

Beskedne forhold i udsigt

LO Hovedstaden håber på at kunne festligholde arbejdernes kampdag i Fælledparken under mere beskedne forhold eller på sociale medier, hvis det er muligt til den tid. 

Læs også Mette Frederiksen dropper Fælledparken 1. maj

- Nu må vi se, hvordan situationen er i Danmark når vi når frem til 1. maj. Hvis det er sikkert og myndighederne siger ok for det, vil vi afholde en mindre sammenkomst i Fælledparken 1. maj, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Her talte Mette Frederiksen (S) ved 1. maj i Fælledparken i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

1. maj i Fælledparken ville i år under alle omstændigheder have været anderledes, da statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere har meldt ud, at hun ikke ville tale i Fælledparken. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik