Tre mænd sigtes for røverier mod københavnske taxachauffører

Københavns Politi håber nu at have sat en stopper for den serie af røverier, der er blevet begået mod københavnske taxachauffører i de seneste uger.

Foto: Benita Marcussen - Scanpix

Københavns Politi har anholdt tre personer på 18, 18 og 19 år, som mistænkes for at stå bag flere røverier begået med kniv mod københavnske taxachauffører.

Fredag eftermiddag er de alle tre blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør i Dommervagten i København. Det oplyser Bjarke Dalsgaard Madsen, politikommissær i Københavns Politis røveriafsnit.

Vi ser meget alvorligt på de her sager, hvor der bliver brugt knive til at true sagesløse mennesker, der bare går og passer deres arbejde.

Politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen i Københavns Politis røveriafsnit

Siden april i år har politiet modtaget anmeldelser om seks røverier mod taxachauffører. De fem er begået inden for de seneste tre uger.

I alle sagerne har to til tre gerningsmænd truet chaufførerne med knive og tvunget dem til at udlevere penge og andre værdier. To af røverierne blev begået på Københavns Vestegn, mens de øvrige fandt sted i Brønshøj.

- Vi ser meget alvorligt på de her sager, hvor der bliver brugt knive til at true sagesløse mennesker, der bare går og passer deres arbejde, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen i Københavns Politis røveriafsnit. 

Læs også Bande til massageklinikker: Ring - eller vi brænder stedet af

Ikke sigtet for alle røverier

Ifølge ham er det ikke alle seks røverier, de tre anholdte er sigtet for, fordi sagerne endnu ikke er helt færdigefterforskede.

- Vi valgte at sigte dem for de fire klareste sager. Så kan vi altid føje flere sigtelser til senere, siger politikommissæren.

- Der har været så mange røverier på det seneste, så vi valgte at anholde de tre mænd nu for at få det her stoppet, siger han.

Ifølge politiet er røverierne foregået på to forskellige måder.

Ved nogle af tilfældene har en gerningsmand taget en taxa og bedt chaufføren om at blive kørt hen til et sted, hvor en eller to andre gerningsmænd har ventet i et slags baghold.

I andre tilfælde har gerningsmændene bestilt en taxa, som de røvede, da den ankom. 

Læs også Hjemmerøvere truede ægtepar med pistol, bandt dem og skred

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik