Toilet-uge: "Man må ikke tvære lort på døren"

Børn, der holder sig hele dagen er et problem på alle landets folkeskoler. Men på Kirsebærhavens Skole i Valby gør de noget ved sagen.

Det kan være svært at huske at trække ud eller at få servietterne helt hen til skraldespanden, når ens venner løber og leger i frikvarteret. Og det får mange elever til at holde sig eller helt at lade være med at gå på toilettet i skoletiden. Og det er en rigtig dårlig ide:

- Det kan betyde at børnene får ondt i maven eller får svært ved at koncentrere sig. Derfor er det en utrolig vigtig mission at passe godt på skolernes toiletter, siger sundhedsplejerske Winni Damgaard.

På Kirsebærhavens Skole i Valby er lærere, pædagoger og sundhedsplejere i fuld gang med at gøre noget ved problemet. De yngste elever lærer, hvordan de selv kan være med til at holde toiletterne rene og pæne under den årlige ”Toiletuge”.

Bertram og Nanna fra 2.U mener at det sjoveste i "Toiletugen" indtil nu har været at lave plakaten, og det mest ulækre ved toiletterne var da der engang var lort på døren. 

Bertram og Nanna fra 2.U har været med til at lave en plakat der skal hænge foran toiletterne. Plakaten er fyldt med hænder i mange farver og opfordringer som: 

"Være god ved toiletterne året rundt"

"Husk at lade være med at putte toiletrullen i toilettet", og 

"Man må ikke tvære lort på døren"

-”Toiletter” er tit nummer et på dagsordenen til elevrådsmøder, da de ofte er mildest talt ulækre at gå ind på. Noget mange forældre kan nikke genkendende til, når snakken går om skoledagen over aftensmaden, siger Christian Thorhauge Sørensen, lærer og afdelingskoordinator i indskolingen.

- Selvom forældrene gør et kæmpe arbejde for at få børnene klar til første skoledag, så kan det være en helt ny læring for nogen af dem, at de som gruppe skal hjælpe hinanden med at få en god hverdag. Og her er skolens toiletter et oplagt fokuspunkt, når ca. 300 børn skal lære at arbejde sammen” fortsætter Christian Thorhauge Sørensen.

Lærer at holde toilettet rent

0. klasserne lærer de helt lav-praktiske ting omkring at gå på toilettet, herunder også god hygiejne, mens 1. og 2. klasserne udsmykker toiletterne med billeder og hygiejneråd. De lidt større børn i 4. klasserne skal ud over at undervise hele indskolingen på den ugentlige morgensamling også undersøge bakterier nærmere.

Bertram og Nanna fra 2.U mener at det sjoveste i "Toiletugen" indtil nu har været at lave plakaten, og det mest ulækre ved toiletterne var da der engang var lort på døren. 

Toiletugen på Kirsebærhavens Skole varer hele uge 36.  

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere