Toiletterne på skolen får nu en ordentlig omgang

Hvis toiletterne er ulækre på skolen, så holder børnene sig til de kommer hjem. Nu bruger de tre millioner på skoletoiletterne i Rudersdal Kommune.

Hvis toiletterne ovre på skolen er rigtig ulækre, så har det stor betydning for, hvordan eleverne trives. 

Og selvom skoleelever i Rudersdal Kommune generelt ligger i top hvad angår trivsel, så ligner det på det her punkt mange af de andre elever rundt om i Hovedstadsområdet.

Godt 60 procent af eleverne i kommunen synes, at toiletterne på skolen hverken er pæne eller rene. Det viser kommunens egen undersøgelse af elevernes trivsel.

quote Nu bruger vi de her penge på at sætte skoletoiletterne i stand. Og så inspirerer vi børnene til, at holde toiletterne rene. Så det er pænt til den næste, der skal bruge det.   

Randi Mondorf, fmd. Børne - og Skoleudvalget, Rudersdal , Venstre

Så nu lytter Børne- og Skoleudvalget til elevernes utilfredshed. Udvalget bruger nu tre millioner kroner på at renovere toiletterne. 

Kommunen har gennemgået alle skolernes toiletter. Og konklusionen er, at godt 40 procent af dem skal have en ordentlig omgang. De skal udskiftes ud eller renoveres.

quote Moderne og hygiejniske toiletforhold er vigtige for elevernes trivsel. Derfor udskifter vi elevtoiletterne  og sørger samtidig for bedre vandhaner og lamper.

Randi Mondorf, fmd. Børne - og Skoleudvalget,  Rudersdal, Venstre.

Det betyder, at der blandt andet bliver sat nye kummer og vandhaner op. Det skal være med til, at give en bedre hygiejne på toiletterne.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Randi Mondorf  fra Venstre, er glad for, at der nu bliver moderniseret.  Men hun understreger, at udskiftningen ikke kommer til at stå alene.

- Moderne og hygiejniske toiletforhold er vigtige for elevernes trivsel. Derfor udskifter vi elevtoiletterne  og sørger samtidig for bedre vandhaner og lamper, siger hun.

- Næste skridt bliver at styrke skolernes lokale initiativer for god toiletskik, siger Randi Mondorf.

-  Mange elever ved godt, hvordan man skal gå på toilettet på en måde, så det ser ordentlig ud for den næste. Men det kniber stadig for nogle, siger hun.

Derfor bliver sundhedsplejerskere og elevråd nu involveret, så de kan dele viden og gode råd om, hvordan man holder toiletterne rene. Også fremover. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere