Tivoli skruer op for uhyggen: ”Det bliver årets sygeste forlystelse”

Halloween-sæsonen i Tivoli er lige rundt om hjørnet, og i år præsenterer forlystelsesparken en ny skræmmende oplevelse, der hedder Hospitalet.

Elsker du bare, når det løber koldt ned ad ryggen, så selv de mindste hår på kroppen rejser sig, så er Tivolis nye forlystelse sandsynligvis lige noget for dig.

quote Der er ingen tvivl om, at vi i år kommer til at sætte vores gæsters mod på en prøve

Torben Plank, Tivolis pressechef

Halloween-sæsonen i Tivoli starter den 11. oktober, og her kan gyser-fanatikere få chancen for at prøve kræfter med Hospitalet, som er det nye skræmmende univers i forlystelseshaven.

Oplevelsen bliver ikke for sarte sjæle, lover Torben Plank, der er Tivolis pressechef.

- Der er ingen tvivl om, at vi i år kommer til at sætte vores gæsters mod på en prøve i en form for rædselsrejse, og derfor skal man også være fyldt 12 år for at prøve, siger han.

Mennesker af kød og blod

Hospitalet bliver kaldt årets ”sygeste forlystelse”, og her bliver man lukket ind i de mørke kældergange under den gamle Rutschebane.

Den fiktive historie fortæller, at der engang lå et hospital, hvor patienter og læger havde deres gang på hospitalet. Efter hospitalet lukkede, virkede kældergangene forladte - men fortællingen lyder, at ikke alle kom med.

Nogle af hospitalets særlinge nægter nemlig at give slip på denne verden – og det er dem, man møder når man lukkes ind i det mørke rum.

- Vi er blevet bedre til at justere og finpudse gyseroplevelsen, men grundlæggende handler det om, at der hele tiden sker noget uventet og giver de klassiske sug gennem kroppen. Vi går derfor meget op i, at det ikke er mekaniske dukker, der skal give gysene, men mennesker af kød og blod, siger Torben Plank.

Slog ud efter skuespillerne

Han vil ikke afsløre, hvor mange levende karakterer, der er derinde, men det er ingen hemmelighed, at de går meget tæt på - dog uden at røre ved gæsterne.

Nogle gange sker det, at folk bliver så forskrækkede, at de kommer til at reagere meget pludseligt og går i forsvarsposition.

- Vores gæster ved jo godt, at det er gys og underholdning, når de går ind i mørket, men sidste år havde vi faktisk nogle tilfælde, hvor gæster blev grebet så meget af stemningen og i bar forskrækkelse kom til at slå ud efter skuespillerne.

De unge skal vise modet

Man kommer ind i Hospitalet i hold på omkring seks personer, hvor det er meningen, at man skal gå på række. Hvilke forskrækkelser, man får, afhænger derfor også, hvor i mennesketoget, man befinder sig, da det nogle gange er de forreste og andre gange de bagerste i rækken, der får chokket.

- Én ting er sikkert. Turene og forskrækkelserne er ikke de samme hver gang, siger Torben Plank.

Man kan få serveret drinks af en Zombie på Nimb i løbet af Halloween i Tivolki
Man kan få serveret drinks af en Zombie på Nimb i løbet af Halloween i Tivolki
Foto: Tivoli

Siden 2013 har Scary-forlystelserne været et stort trækplaster i Tivolis Halloween-sæson, og i år regner man igen med, at der bliver hylet og skreget igennem.

- Det er især de unge, der skal vise, at de har modet til at prøve og gennemføre den, siger Torben Plank med et grin.

For at prøve Hospitalet skal man have Turpas Plus, men så kan man prøve så mange gange, man har lyst til.

Det sker der også i Tivoli i Halloween-sæsonen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere