Tivoli efterlyser rekord-græskar på 590 kg

Sidste år blev der slået rekord ved DM i Kæmpegræskar i Tivoli, da vinderen leverede et pragteksemplar på 589,4 kg. Nu efterlyses et endnu større eksemplar

Igen i år afholder Tivoli danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar, hvor danske græskar-entusiaster dyster om at fremvise deres største avl.

Sidste års vinder blev Lasse Blach fra St. Merløse, der mødte op med et imponerende græskar, der vejede 589,4 kg, hvilket var ny danmarksrekord.

Nu efterlyser Tivoli nye enorme græskar til DM, der afholdes den 12. oktober, og hvor der er tilmeldingsfrist den 25. september.

- Vi efterlyser og håber på, at der findes et græskar på 590 kilo på en mark eller i et drivhus i Danmark. Hvis det findes så slår vi alletiders græskarrekord på 589,4 kilo.  Mindre kan selvfølgelig også gøre det for vi skal igen kåre årets største græskar i efterårsferien under Halloween i Tivoli, siger Tivolis pressechef Torben Plank.

Tivoli yder økonomisk tilskud til transport af de store græskar i konkurrencen, og derfor er det bare om at melde sig til, hvis man mener, at man har en vinder liggende i haven. Der vil dog være et begrænset antal deltagere, der kvalificerer sig til den store dag i Tivoli.

 
 
Foto: Tivoli

Havens chefgartner Tom Knudsen glæder sig til konkurrencen og til at se, hvad græskardyrkerne disker op med i år efter flere måneders forberedelse.

- Det er altid en fornøjelse at se deltagerne kæmpe om dette mesterskab, og når man samtidig har fulgt dem siden de allerførste forårsmåneder, hvor de har sået deres frø, kan man ikke andet end blive imponeret over den entusiasme og ildhu, der ligger bag resultatet i form af disse kæmpegræskar.

Det er 12. gang, at der afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli, og konkurrencen foregår ved springvandet foran Nimb Hotel.

Der er præmier til de tre største eksemplarer og interesserede kan tilmelde sig her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

IMG_1689 (1)

Hunde skriger af smerte på Frederiksbergs gadehjørner - men kommunen mener, at de allerede har løst problemet

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere