Tivoli efterlyser rekord-græskar på 590 kg

Sidste år blev der slået rekord ved DM i Kæmpegræskar i Tivoli, da vinderen leverede et pragteksemplar på 589,4 kg. Nu efterlyses et endnu større eksemplar

Kæmpegræskar på række ved sidste års konkurrence, hvor vinderen vejede 589,4 kg. Det er danmarksrekord. Foto: Tivoli

Igen i år afholder Tivoli danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar, hvor danske græskar-entusiaster dyster om at fremvise deres største avl.

Sidste års vinder blev Lasse Blach fra St. Merløse, der mødte op med et imponerende græskar, der vejede 589,4 kg, hvilket var ny danmarksrekord.

Læs også Rekordernes dag i Tivoli: DM i græskar overgik alles forventninger

Nu efterlyser Tivoli nye enorme græskar til DM, der afholdes den 12. oktober, og hvor der er tilmeldingsfrist den 25. september.

- Vi efterlyser og håber på, at der findes et græskar på 590 kilo på en mark eller i et drivhus i Danmark. Hvis det findes så slår vi alletiders græskarrekord på 589,4 kilo.  Mindre kan selvfølgelig også gøre det for vi skal igen kåre årets største græskar i efterårsferien under Halloween i Tivoli, siger Tivolis pressechef Torben Plank.

Tivoli yder økonomisk tilskud til transport af de store græskar i konkurrencen, og derfor er det bare om at melde sig til, hvis man mener, at man har en vinder liggende i haven. Der vil dog være et begrænset antal deltagere, der kvalificerer sig til den store dag i Tivoli.

  Foto: Tivoli

Havens chefgartner Tom Knudsen glæder sig til konkurrencen og til at se, hvad græskardyrkerne disker op med i år efter flere måneders forberedelse.

- Det er altid en fornøjelse at se deltagerne kæmpe om dette mesterskab, og når man samtidig har fulgt dem siden de allerførste forårsmåneder, hvor de har sået deres frø, kan man ikke andet end blive imponeret over den entusiasme og ildhu, der ligger bag resultatet i form af disse kæmpegræskar.

Læs også Se den imponerende video: Flodhest mæsker sig i græskar

Det er 12. gang, at der afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli, og konkurrencen foregår ved springvandet foran Nimb Hotel.

Der er præmier til de tre største eksemplarer og interesserede kan tilmelde sig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik