Tivoli lægger sidste hånd på ny forlystelse

I Tivoli skruer man i disse dage på den nye forlystelse Tik Tak, så den er klar til havens 175 års jubilæum.

Foto: Christoffer Anias Sandager

Otte meter op i luften med horisontale og vertikale drejninger - tilsæt nu 3,6 G-kræfter, så har du Tivolis nye forlystelse Tik Tak.

De sidste skruer er ved at være på plads så forlystelsen er klar til Tivolis 175 års jubilæum. Tik Tak afløser Snurretoppen, som går på pension efter 29 år, om den nye forlystelse skriver Tivoli:

  Foto: Christoffer Anias Sandager

 - Når gæsterne går om bord i den vilde jubilæumsforlystelse, sætter de sig til rette mellem tandhjul, dingenoter og finurlig mekanik og kommer på en rejse gennem tid og rum. Der er tale om tidsrejse, hvor gæsterne fastspændt svæver - andre vil måske opleve det som om de kastes -  gennem tiden. Der er garanti for rundtossethed, når det store urværk, kompasset og timeglasset sættes i svingninger.

  Foto: Christoffer Anias Sandager

Forlystelsen har været 3 år undervejs og er designet til at være en del af Det Muntre Hjørne, hvor man også finder forlystelserne Himmelskibet og Aquila, som er stærkt inspireret af tanken op opdagelsesrejsen, skriver Tivoli.

Den skulle have stået færdig tidligere, men med en kompliceret teknologi og en omfattende scenografi blev hele færdiggørelsen forsinket. I stedet bliver forlystelsen nu færdig fem dage før 175-års jubilæet.

Tik Tak har kostet knap 30 millioner kr., og vil kunne tage op til 750 gæster i timen. Den indvies officielt fredag den 10. august kl. 12.00.

Læs også Tivoli dropper populær forlystelse efter 29 år

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?