Tivoli dropper populær forlystelse efter 29 år

Snurretoppen bliver afløst af en ny forlystelse i forbindelse med Tivolis 175-årsjubilæum i 2018.

Efter 29 år og næsten 14 millioner ture tager forlystelsen Snurretoppen i Tivoli sin sidste tørn den 31. december i år. Derefter bliver den skrottet.

Det fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank, til TV 2.

- Det er en rigtig populær forlystelse, vi siger farvel til. Senere vil der komme en ny forlystelse som erstatning. Men hvilken kan jeg ikke løfte sløret for lige nu, siger han.

Han vil dog gerne afsløre, at der er tale om en "relativ vild familieforlystelse". Den nye forlystelse vil blive præsenteret i forbindelse med Tivolis 175-årsjubilæum i 2018.

Flyttet i 1989

Snurretoppen stod oprindelig, hvor rutsjebanen Dæmonen står i dag. Den blev flyttet til sin nuværende plads i 1989 og blev re-designet i 1999.

Torben Plank fortæller, at fans af den gamle forlystelse kan komme ind i Tivoli nytårsaftensdag og prøve Snurretoppen en sidste gang eller flere gratis – efter de har betalt entré.

- Det er lidt med vemod at sige farvel til en populær forlystelse som Snurretoppen. Jeg tænker, der er mange fans af Snurretoppen, der kigger forbi og tager en sidste tur, siger han.

Begynder at pille den ned 1. januar

Arbejdet med at pille forlystelsen ned begynder dagen efter.

- Arbejdet begynder allerede fra på mandag den 1. januar, hvor 20 mand vil være beskæftiget med at skabe rammerne. Hertil kommer de mange, der arbejder på projektet ude hos en række underleverandører. Arbejdet kommer til at foregå helt frem til åbningen af sommersæsonen i Tivoli den 24. marts næste år, skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Torben Plank forklarer, at man dropper forlystelsen, fordi Tivoli ønsker at forny sig hele tiden. Desuden er forlystelsen blevet slidt efter 29 års tro tjeneste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere