Kommunerne tjener mange penge på parkering - det gælder ikke mindst i København.
FDM har lavet en undersøgelse af bruttoindtægterne fra betalingsparkering og parkeringskontrol i landets kommuner sidste år.
I 2017 tjente kommunerne samlet set 925 millioner kroner på, at borgerne betalte for at parkere deres biler, og at de betalte bøder, når de parkerede ulovligt.
Det er en stor stigning fra 2016, hvor kommunernes samlede parkeringsindtægter var 804 millioner kroner.
Og pilen peger hovedsagligt på København, når man skal finde en årsag.
- Det kan både skyldes, at vi har fået flere biler, og at priserne kan være sat op flere steder. Men den overvejende årsag er formentligt, at Københavns Kommune i marts sidste år udvidede zonen med betalingsparkering til også at omfatte Ydre Nørrebro, Ydre Østerbro og Valby, forklarer juridisk konsulent i FDM Dennis Lange, der står bag undersøgelsen.
Fakta om kommunernes indtægter på parkering
10 gange mere end Aarhus
To tredjedele af kommunernes indtjening på parkering - 621 millioner kroner af de i alt 925 millioner kroner - endte da også i kommunekassen i København.
Hovedstaden topper dermed suverænt listen, hvor Aarhus er nummer to. Her tjente kommunen godt 66 millioner kroner på parkering sidste år.
Landets største kommunes bruttoindtægt på parkering var altså knap ti gange så stor som hos landets næstestørste kommune.
Som det fremgår af ovenstående tal, så tjente Københavns Kommune sidste år 159 millioner kroner på at udskrive kontrolafgifter.
Der blev i alt udskrevet 310.298 af slagsen og nedenfor kan du se, hvor bøderegnen især faldt.
TOP 10: Veje med flest uddelte afgifter