SE KORTET: Her får københavnerne flest parkeringsbøder

Det er aldrig sjovt at vende tilbage til sin bil med en lille seddel i forruden. På visse veje i København har det været ekstra surt i 2017.

310.298 bøder.

Københavns parkeringsvagter har bestemt ikke været arbejdsløse sidste år.

Center for Parkering laver hvert år et overblik over antallet af P-afgifter og klager samt over hvilke forseelser, der fylder mest i statistikken og i hvilke gader, der uddeles flest afgifter.

Så hvor er bøderegnen faldet sidste år?

Nogle gader fylder særligt meget i statistikken. Faktisk udgør ti veje over 32.000 af bøderne:

TOP 10: Veje med flest uddelte afgifter

Her er nogle af forklaringerne...

Top 10-listen viser, at gaderne ved Rigshospitalet (igen i år) ligger i top på trods af, at der generelt ikke er udfordringer med høje belægningsprocenter.

Her falder afgifterne typisk på grund af manglende betaling, og så er der særligt stor fokus på kontrollen her, fordi folk med et akut ærinde skal kunne komme til at parkere ved hospitalet.

Rød, gul, grøn, blå

Derudover er der sket flere parkeringsændringer, som ikke ser ud til at være sevet ind hos alle byens bilister.

Parkering anno 2017 har blandt andet budt på udvidelser af betalingsområdet. Med en ny gul zone, som dækker dele af Valby, ydre Østerbro og ydre Nørrebro, er der således føjet endnu en farve til parkeringspaletten.

De to mest almindelige årsager til, at bilisterne får p-afgifter...

- Den nye gule zone betyder, at betalingsområdet er blevet større end før, og det spiller tydeligt ind på årets opgørelse over parkeringsafgifter. Det mest iøjnefaldende for 2017 er dog, at ”manglende betaling” i år er den kategori af forseelser, der fylder mest, siger centerchef Jes Øksnebjerg fra Teknik- og Miljøforvaltningens Center for Parkering i en pressemeddelelse.

Antallet af parkeringsbøder har ligget nogenlunde stabilt de sidste fem år.

- Vi havde faktisk forventet, at der ville være sket et fald, eftersom de fleste bilister i dag bruger en app til betalingsparkering, hvor man kan ændre P-tiden undervejs. 82 procent af alle betalinger foregår i dag på app. Når der alligevel ikke har været et fald i afgifter, hænger det derfor primært sammen med den gule zone.

Gul zone er dog ikke den eneste nyere ændring på parkeringsområdet.

Nyropsgade er for eksempel en højdespringer på listen. Og det hænger sammen med udvidelsen af den røde parkeringszone og ændringen af beboerlicenszonerne i Indre By, som har betydet, at beboerne skulle ændre p-vaner, forklarer Center for Parkering.

Som et andet eksempel nævner de Bådsmandsstræde, som er ny på top 10-listen. Det hænger sandsynligvis sammen med en ny parkeringsordning på Refshalevej, som betyder, at flere bilister, der tidligere parkerede dér, har rykket bilerne ud på det øvrige Christianshavn.

Sådan så det ud i 2016:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

SOS Dansk Autohjælp giver vejhjælp på cykel

Nu kommer vejhjælpen også cyklende til billister i nød

40_percent

playVirksomheder starter kampagne for udvidelse af motorveje

Kronprinsesse marys bro

Bestyrelse for udskældt bro sænker lønnen - men ikke på grund af kritik, fastslår formand

Skoleveje Margretheholm

Overborgmester vil sikre skoleveje i ny bydel

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere