Skide godt: Olsen Bandens Gule Palæ holdt flyttedag

I København stod en kendt bygning fra en Olsen Banden-film til at blive revet ned. Men bygningens tårn er reddet, og lørdag blev det flyttet.

Det er ikke mange gamle og slidte trætårne forundt at få så stor opmærksomhed.

Eller for den sags skyld få en million kroner fra A.P. Møller-fonden.

Men den opmærksomhed har en gammel kontrolpost mellem Enghave Station og Dybbøl Station fået.

Det er da heller ikke et hvilket som helst tårn.

Det har siddet på en bygning, som går under navnet Det Gule Palæ. En bygning, som spiller en fremtrædende rolle i filmen "Olsen Banden på sporet" fra 1975.

Bygningen, hvor Børge fra Olsen Banden giver den som trafiklærling. Som en del af Olsen Bandens kupplaner naturligvis.

For to år siden besluttede Banedanmark, at den gamle kontrolpost skulle rives ned. Den havde ikke været i brug i flere år, og man havde brug for pladsen. 

Men beslutningen skar i hjertet på Olsen Banden Fanklub DK, og de fik lov at flytte tårnet. Stuehuset er derimod så råddent, at det bliver revet ned.

Flytningen af det omkring ti meter høje og cirka 40 tons tunge tårn er ikke uden omkostninger. Det store bidrag fra A.P. Møller-fonden har dog hjulpet stærkt til, at det kunne lade sig gøre. 

Tårnet skal nu til Gedser. Til banearealet ved Gedser færgehavn, hvor det bliver åbent for offentligheden. Først skal bygningen dog renoveres, inden der bliver adgang for publikum næste år. 

Lørdag oprandt så store flyttedag. Først skulle den gamle kontrolpost op på en blokvogn, for så bagefter at blive sejlet til sin nye destination. 

Og der er nok mange Olsen Banden-fans, der vil mene, at det er en genial plan.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?