Se kortet: Hovedstadens boligejere vinder i ny boligskatteplan

Det er særligt boligejerne i København og på Frederiksberg, der kommer ud som vindere i regeringens nye boligskatte-udspil. Se, hvor stor gevinsten er i din kommune på kortet.

Hovedstaden bliver den store vinder i regeringens skatteforslag Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix / TV 2 Lorry

Er du boligejer og bor du i København eller på Frederiksberg, så står du til at få en gevinst på mellem 60 og 70.000 kroner, hvis regeringens udspil til boligskatter bliver vedtaget.

Det skriver Berlingske Business torsdag.

Tallene er udregnet på baggrund af regeringens forslag til en ny ejendomsvurdering og de nye boligskatter. Det aktuelle skattestop bliver reelt ophævet fra 2020, men regeringen har foreslået tre grundlæggende ændringer, der skal afbøde slaget for den nye boligskat.

Læs også Regeringens nye plan: Det bliver dyrere at eje en lejlighed

Ifølge Berlingske Business er den største ændring, at de ventede stigninger i grundskylden aflyses.

Og for at kompensere for de nye ejendomsvurderinger, der giver højere vurderinger af husene i især hovedstadsområdet, vil regeringen indføre en skatterabat.

Den tredje og sidste store ændring er en skattelettelse, der falder som en nedsættelse af satsen for ejendomsværdiskatten, så den fremover bliver beregnet som 0,6 procent af huset og grundens værdi op til seks millioner kroner. I dag betaler boligejerne én procent af den samlede ejendoms værdi på op til tre millioner kroner i skat.

Det betyder, at man maksimalt kan betale 30.000 kroner i ejendomsværdiskat.

Læs også Københavner til kamp for altaner i stuelejligheder

Ifølge avisen betyder det målt i kroner og ører, at den største gevinst falder til hovestadskommunerne, hvor ejendomspriserne i forvejen er skyhøje.

Se, hvor stor gevinsten er i din kommune på kortet herunder:

Kilde: Berlingske Business 6. oktober 2016. Foto: TV 2 Lorry

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik