Sclerosepatienter udstilles på Rådhuspladsen

Fotografen Nikolai Linares har fanget 10 danskere med sclerose i hverdagssituationer. Fotografierne udstilles nu på Rådhuspladsen i København.

Hvordan er livet med sclerose? Det kan der blandt danskerne være flere fordomme om. Derfor har den prisvindende fotograf Nikolai Linares i samarbejde med lægemiddelvirksomheden Roche sat sig for at give danskerne et blik ind i et liv med sclerose.

Hans billeder kan fra i dag torsdag den 5. april ses på Rådhuspladsen.

41-årige Claus Schellerup fra Humlebæk er én af de 10 danskere, der indtil d. 14. april kan ses på Rådhuspladsen. Selvom cirka 16.000 danskere lever med sygdommen, hersker der ifølge ham mange forkerte sandheder om, hvad en sclerosepatient er i stand til:

- Der er mange, der ikke tror, jeg har en kronisk sygdom. For eksempel vidste de andre spillere på holdet ikke, at jeg havde sclerose, før fotografen fortalte dem det. Da han fortalte det, skiftede stemningen fra øl til helt i bund. Det hænger nok sammen med, at folk ikke er klar over, hvad det kan indebære at have sclerose. Med den medicin, der er i dag, behøver jeg ikke tænke over det i hverdagen, mens andre ikke kan så meget selv. Det er det, vi prøver at vise med udstillingen - at sclerose har mange facetter, siger han til TV 2 Lorry. 

Selvom Claus fra Humlebæk har sclerose, afholder det ham ikke fra at leve et helt normalt liv.
Selvom Claus fra Humlebæk har sclerose, afholder det ham ikke fra at leve et helt normalt liv.
Foto: Nikolai Linares

Var slet ikke i tvivl

Fotoudstillingen ”Liv Med Sclerose” skal åbne danskernes øjne for livet som sclerose-patient. Mellem 600 og 700 personer i Danmark diagnosticeres med sygdommen hvert år, og gennem en række dagligdags-portrætter af 10 af dem vil udstillingen gøre op med de fordomme og tabuer, som mange danskere har om livet med sclerose.

Og Claus behøvede ikke bruge meget tid på at overveje, om han skulle være med: 

- Fra første gang, jeg hørte om det, tænkte jeg: "Yes!" uden at tænke over det. Jo mere omtale, og jo mere vi kan sprede budskabet ud, desto bedre er det. Jeg synes ikke, der er nogen, der skal lade være med at fortælle, at de har sclerose. Det er vigtigt at få fortalt, hvordan det er at leve med sygdommen, siger han til TV 2 Lorry. 

Billederne er skudt af fotografen Nikolai Linares, der i sidste måned vandt prisen for Årets Sportsbillede – Reportage til overrækkelsen af årets pressefoto.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

fedme

Forskere mener at have knækket koden til at holde vægttabet

colourbox

Flere kvinder får udskudt brystkræftscreening - puklen vokser med 1.000 kvinder om måneden

20160518-144516-2-1920x1281we

Op til 11 måneders ventetid i hovedstadsområdet - nu vil partier sætte ind over for "meget stor ulighed"

20210311-133301-L-1920x1277we

Sygeplejerskers strejke kan ramme 48 afdelinger i hovedstadsområdet: Se hvor her

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere